Pinoké zet indrukwekkende ongeslagen reeks voort

De dames van Pinoké zetten een fraaie reeks neer in de Hoofdklasse Dames. Na de 4-1 zege van zaterdag tegen Victoria volgde een dag later op eigen veld een 2-0 overwinning op Hurley. Het team van Daan Sabel is nu bijna vijf maanden ongeslagen.

Een indrukwekkende statistiek voor de ploeg die in het seizoen 2017-2018 nog in de Overgangsklasse speelde. ‘We hebben een enorme stijgende lijn laten zien de laatste jaren’, klinkt Josephine Murray na afloop. ‘Dat vind ik mooi om te zien. Ik denk dat dat jaar in de Overgangsklasse goed voor ons geweest. Toen liep het niet zo lekker, nu gaan we als een trein.’

De statistieken spreken voor zich. Een ongeslagen reeks van bijna vijf maanden waarin Pinoké door de coronabreak slechts zes wedstrijden speelde. De laatste nederlaag van Pinoké was op 4 oktober thuis tegen Amsterdam: 0-4. De Steekneuzen hielden daarna HGC en Bloemendaal op 1-1, van hdm (1-0), Laren (2-0) en Victoria (4-1) werd wel gewonnen. Pinoké voegde zondag Hurley aan de zegekar toe.

De Bosderby stond dit seizoen in de tweede speelronde ook al op het programma. Toen eindigde de clash zonder doelpunten. In de return bij Pinoké moest de thuisploeg het onder meer stellen zonder de in quarantaine zittende trainer Sabel, de zwangere Sterre Deetman en de geblesseerde Sian Keil. Bij Hurley ontbrak in de vorm van Elke Boers (knieblessure) ook een aanvaller. De vraag was dan ook wie zondag voor de doelpunten moesten zorgen.

Lachende gezichten bij de speelsters van Pinoké na de openingstreffer van Lisanne de Lange. Foto: Willem Vernes

Murray maakte zich daar geen zorgen over, zo bleek achteraf. ‘We hebben nog genoeg aanvallers die een doelpunt kunnen maken. Zelf ga ik ook wel lekker’, reageert Murray met een grijns van oor tot oor op haar derde treffer van het seizoen.

Pinoké neemt initiatief snel over van Hurley

Hurley had zaterdag nog een pak slaag gekregen in die andere Bosderby, tegen Amsterdam: 5-0. De ploeg van Patrick Bakker oogde zondag gebrand om nu wel op het scorebord te komen.

Josephine Murray maakte tegen Hurley alweer haar derde treffer van het seizoen. Foto: Willem Vernes

Dat resulteerde in een aanvallende speelstijl bij Hurley in de openingsfase, maar de thuisploeg pareerde met kunst- en vliegwerk de storm en nam halverwege het eerste kwart het heft in handen. Gescoord werd er echter niet.

Lisanne de Lange breekt de ban

Ook in het tweede kwart leek Hurley-keepster Wendela van Dedem knap stand te houden, maar de goalie van de bezoekers moest vlak voor rust alsnog een tegentreffer slikken. Lisanne de Lange scoorde uit een rebound van de strafcorner de 1-0. De keepster van de bezoekers gaf halverwege het derde kwart ook toe op de push van Murray: 2-0.

Hurley-keepster Wendela van Dedem (hier op beeld) had het beduidend drukker dan haar collega-keeper Kiki Gunneman van Pinoké. Foto: Willem Vernes

Het was het extra zetje dat Hurley nodig leek te hebben, want vanaf dat moment ging het team van Bakker pas echt hockeyen. Hurley versierde de ene na de andere strafcorner, maar het vizier van Gitte Michels – die bij de afwezigheid van Lisa Visser de aanvoerdersband droeg – stond net als bij de aanvallers van Hurley niet op scherp. Exemplarisch was de misser van Hurley-speelster Hannah Lemmens, die vanuit vrijstaande positie een meter of vijf voor het vijandelijke doel de bal meters naast schoot.

Pinoké-keepster Kiki Gunneman hield zo voor de zesde (!) keer dit seizoen ‘de nul’. De Steekneuzen kijken met zes punten in de tas terug op een geslaagd dubbelweekend. Hurley kende daarentegen met twee nederlagen en geen enkel doelpunt een vervelender weekend.

Door de zege van Pinoké en door de remise van hdm tegen HGC (2-2) hijgt de ploeg van Sabel in de nek van nummer vier hdm. De achterstand bedraagt nog twee puntjes (21 om 23 punten). Dat Pinoké zou meestrijden om een ticket voor de play-offs is voor de trefzekere Murray geen verrassing. ‘Er zit nog veel rek in de ploeg. Ik verwacht dat die vierde plek nog heel spannend gaat worden.’