De dubbel voor OZ? Neemt Laren revanche? Vooruitblik Dames

Pakt OZ de dubbel in Bloemendaal? En kan Laren, nu het geen play-off wedstrijd betreft, wél winnen van SCHC? Zorgt MOP voor een verrassing uit op Den Bosch, door voor het eerst sinds 9 april 1994 een uitduel tegen de Brabanders te winnen? Een voorbeschouwing op de tweede speelronde in de Hoofdklasse Dames.

Laren – SCHC

De topper bij de dames zondag is de wedstrijd tussen Laren en SCHC. De ploegen kwamen elkaar 24 keer eerder tegen in de reguliere Hoofdklasse competitie, waarvan Laren 13 keer wist te winnen en SCHC 6 keer. Het duel eindigde 5 keer in een gelijkspel. De laatste 2 thuisduels in de reguliere competitie werden beide door Laren gewonnen.

Toch zal het zondag Laren zijn dat uit is op revanche. SCHC was namelijk de ploeg die won van Laren in de halve finale van de play-offs vorig seizoen. Die play-offs gaan de dames uit het Gooi niet goed af. Laren stond al 20 keer in de play-offs: het vaakst van alle teams in de Hoofdklasse Dames. Ondanks deze prestatie ging Laren er na de play-offs nog nooit vandoor met de landstitel. Ageeth Boomgaardt, trainer/coach van Laren Dames 1, gaf deze week aan te stoppen met haar assistent-rol bij Jong Oranje. Ze wil zich volledig kunnen focussen op Laren.

Bloemendaal – Oranje Zwart

Net als de heren zijn ook de dames van Oranje Zwart zondag op bezoek bij Bloemendaal. De ploegen stonden 18 keer eerder tegenover elkaar in de Hoofdklasse, waarvan Oranje Zwart 7 keer drie punten pakte en Bloemendaal 6 keer zegevierde. Het duel eindigde 5 keer onbeslist. Op papier een spannende wedstrijd dus, ware het niet dat de recente statistieken in Eindhovens voordeel spreken. Van de laatste vier ontmoetingen won OZ er twee, en eindigden twee wedstrijden in een gelijkspel. De laatste nederlaag van OZ tegen de Mussen dateert al van meer dan 10 jaar geleden: op 11 mei 2003 werd uit met 3-1 van Bloemendaal verloren.

Den Bosch – MOP

Landskampioen Den Bosch verloor in de Hoofdklasse pas 2 keer in eigen huis van MOP. Van de 13 thuisduels won de Brabantse ploeg er 7, en 4 keer eindigde het duel in gelijkspel. MOP moet diep in het geheugen graven voor de laatste overwinning uit op Den Bosch: op 9 april 1994 werd het 1-2. Margje Teeuwen maakte toen de winnende voor de ploeg uit Vught.

In de laatste 5 thuisduels tegen MOP was Den Bosch 21 keer trefzeker: dat betekent een doelpuntgemiddelde van 4,2 per wedstrijd. In die 5 wedstrijden kwam MOP slechts 2 keer tot scoren.

hdm – Kampong

Kampong en hdm staan voor de 45ste keer tegenover elkaar in de Hoofdklasse. Precies de helft van de voorgaande 44 ontmoetingen werd gewonnen door de ploeg uit Utrecht. hdm trok 14 keer aan het langste eind, en 8 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in Den Haag in een 1-2 zege voor Kampong. Lisa van Baaren maakt één minuur voor tijd de winnende treffer voor de Utrechters.

Hurley – Pinoké

Hurley vervult zondag de favorietenrol tegen Pinoké. De dames verloren in de Hoofdklasse slechts 1 van de laatste 12 ontmoetingen met Pinoké, en zijn de laatste 8 onderlinge duels ongeslagen. In eigen huis incasseerde Hurley in de laatste drie duels zelfs geen enkele treffer van Pinoké. Charlotte Vega was op 23 maart 2012 de laatste speelster van Pinoké met een goal op bezoek bij Hurley. Het werd toen 1-1.

Push – Amsterdam

Push kreeg vorige week 9 treffers van Kampong om de oren, en treft thuis met Amsterdam wederom een moeilijke tegenstander. Promovendus Push en Amsterdam kwamen elkaar 16 keer eerder tegen in de Hoofdklasse, en slechts 1 keer won de ploeg uit Breda: op 6 oktober 2002, dankzij een goal van Sue Tingley.

De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen is niet hoopgevend voor de dames van Push: Amsterdam won toen, in 2006, met 1-9 in Breda. Nooit verloor Push thuis met grotere cijfers in de Hoofdklasse.


Wat vind jij? Praat mee...