Delfina Merino terug naar SCHC

Argentijns international Delfina Merino speelt volgend seizoen weer voor SCHC. De 28-jarige Wereldspeelster van het Jaar en aanvoerder van de Argentijnse ploeg begint aan haar derde periode in Bilthoven.

De transfer hing al maanden in de lucht, maar is nu afgerond. In de seizoenen 2010/2011 en 2016/2017 stond Merino ook onder contract bij Stichtsche.

Merino is naast Laurien Leurink (Laren) en Anna de Geus (Almere) de derde versterking die SCHC voor komend seizoen binnenhaalt. Stichtsche wordt volgend jaar gecoacht door Nettie van Maasakker, die de naar Oranje-Rood vertrekkende Tina Bachmann opvolgt.

Bekijk hier het transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2018/2019


3 Reacties

  1. vostammer

    Schitterende speelster. Kennelijk heeft Stichtse een dikke sponsor in huis gehaald?

  2. robvisser

    Ze is er al een paar keer eerder geweest. Ergens heb ik het gevoel dat voor haar het sportieve element belangrijker is, het feit dat ze in een uitdagende competitie hockeyt met teamgenoten waarmee zij een klik heeft. Maar ondanks haar kwaliteiten heeft ze Stichtse nog niet aan een titel kunnen helpen, misschien ook teveel gevraagd. Het geld zal ook meespelen, al denk ik dat ze in Argentinië al best wat reclame contracten heeft.

  3. Sjang Fijen

    Competitie volgend seizoen wordt een stuk spannender? Met Nettie van Maasakker heeft de Stichtse een gouden greep gedaan. Als interim coach dwong Nettie bij club en tegenstander bewondering af hoe geweldig zij D1 door een moeilijke periode heeft geloosd en daar bij ook nog aansprekende resultaten heeft behaald. Chapeau Nettie! SCHC heeft zich versterkt met twee toppers en een jonkie met potentieel. Bij Den Bosch en Asd. is het rustig. Traditiegetrouw hevelt Den Bosch, deze keer twee, toppers van A1 naar D1 en dat is het dan. Bij Asd. is het komend seizoen niet veel anders. Laren zal zijn uiterste best doen de aansluiting bij de top te heroveren. Kampong en vooral Oranje-Rood willen opstomen en voor de play-offs gaan. Zes toppers zou wel mooi zijn komend seizoen. Wel eerst aandienen. We gaan straks met het nationale team naar Breda. genieten van wat Oranje gaat vertonen. Kijk wel uit voor de noodtribunes, ik wil jullie als lezer volgend jaar echt niet missen..Groet...........Sjang NB. Ode aan Emilie Mol die de stick aan de wilgen hangt: une dame grande sportive die veel waardering verdient. Het gaat je goed Eem.


Wat vind jij? Praat mee...