Den Bosch boekt dik verdiende zege op Amsterdam

Den Bosch heeft donderdag thuis de 1e finale tegen Amsterdam dik verdiend gewonnen. De ploeg van Raoul Ehren was met 1-0 te sterk. Vera Vorstenbosch maakte het winnende doelpunt. Zaterdag kunnen de Bosschenaren het karwei afmaken in Amsterdam.

Amsterdam creëerde in de 1e helft geen enkele veldkans. Het enige gevaar kwam uit een strafcorner. Via een variant kon Julia Müller uithalen, maar haar inzet belandde over de grond op Den Bosch-keepster Josine Koning. Ook de 2e strafcorner ging, door een stopfout, de mist in: de slag van Eva de Goede ging over de grond naast.

Den Bosch was een stuk gevaarlijker. Maartje Paumen mocht aanleggen voor een strafcorner, maar haar poging ging hoog naast. Daarna doken Lidewij Welten en Lieke Hulsen levensgevaarlijk op voor het doel van Amsterdam, maar hun een-tweetje mislukte net. In de 18e minuut was het alsnog raak. De geheel vrij staande Vera Vorstenbosch kreeg de bal op de kop van de cirkel aangespeeld en schoot de 1-0 binnen. Een terechte voorsprong, gezien de kansverhoudingen.

Wachten op de 2-0

In de 2e helft bleef Den Bosch sterker en ging het op zoek naar de 2-0. Lieke Hulsen tikte een lange pass op een schitterende manier achter zich langs door, maar de bal belandde op de legguard van Amsterdam-keepster Anne Veenendaal. Enkele minuten later schoot Margot van Geffen ook op haar legguard. Het was wachten op de 2-0.

Die viel niet. In de laatste 10 minuten probeerde Amsterdam het nog wel, maar verder dan een strafcorner en een paar plaagstootjes kwam het niet. Daardoor staan de Bosschenaren na 1 finalewedstrijd dik verdiend op voorsprong.

Den Bosch – Amsterdam 1-0 (1-0)

18. Vera Vorstenbosch 1-0