Den Bosch verovert 17e landstitel na verdiende zege op A’dam

Den Bosch heeft zaterdag voor de 17e keer in 19 jaar de landstitel veroverd. In de 2e finalewedstrijd van de play-offs waren de Bosschenaren in de 1e helft heer en meester; ze versloegen Amsterdam verdiend met 1-0. Maartje Paumen maakte 5 minuten voor tijd de winnende treffer. Het is de 6e landstitel onder leiding van coach Raoul Ehren.

De Bosschenaren mochten het zichzelf aanrekenen dat het zo lang 0-0 bleef. Ze raasden in de 1e helft over Amsterdam heen en creëerden de ene na de andere kans. Maartje Krekelaar schoot in de 2e minuut naast en Lieke Hulsen tipte enkele minuten later van dichtbij tegen de paal. Amsterdam-keepster Anne Veenendaal ranselde vervolgens een strafcorner van Maartje Paumen uit de bovenhoek.

Wervelstorm Den Bosch

De allergrootste kans was voor Marlies Verbruggen. Na een balonderschepping van Maartje Krekelaar op het middenveld belandde de bal na een snelle combinatie tussen Lieke Hulsen en Lidewij Welten in de cirkel bij Verbruggen, die Anne Veenendaal uitspeelde. Het publiek telde hem al, maar Verbruggen schoot op de buitenkant van de paal.

Amsterdam wist zich geen raad met de wervelstorm van Den Bosch, dat het doel onder vuur bleef nemen. De ploeg van Rick Mathijssen creëerde nauwelijks een kans. De hoofdstedelingen waren na rust wel veel sterker dan voor rust. In de 2e helft leek Amsterdam toch op voorsprong te komen, maar een rake slag van Julia Muller uit een strafcorner werd afgekeurd. Eerder was aan de andere kant van het veld ook al een goal van Lieke Hulsen afgekeurd.

Bevrijdende treffer

Toch ging de overwinning naar Den Bosch. Maartje Paumen mocht 5 minuten voor tijd voor de 3e keer in de wedstrijd aanleggen voor haar specialisme. Met een verrassende geslagen strafcorner maakte ze het karwei af. In de slotfase probeerden de Amsterdammers er nog wel een slotoffensief uit te persen met een vliegende keep, maar ze konden niet meer voorkomen dat Den Bosch de dik verdiende 17e landstitel binnensleepte.

Amsterdam – Den Bosch 0-1 (0-0)

65. Maartje Paumen 0-1 (sc)

AMSTELVEEN - Vreugde bij de speelsters van Den Bosch na het winnen van de finale van de hoofdklasse hockeycompetitie tussen de vrouwen van Amsterdam en Den Bosch (0-1) .  ANP KOEN SUYK


3 Reacties

 1. jiprougoor

  Mooi hoor!

  1. marijkebijen

   Zo knap!! Iedere keer weer!!👍👍💪🏆

 2. kasparstevens

  Zou er ergens op de wereld een sport club zijn (Welke sport dan ook ) die zoveel landelijke en continentale titels achter elkaar heeft gewonnen? Waarschijnlijk is Den Bosch de "beste sport club van de wereld" ...


Wat vind jij? Praat mee...