Den Bosch voert keiharde strafexpeditie uit tegen HGC: 0-8

Den Bosch heeft met een regelrechte strafexpeditie in Den Haag keihard orde op zaken gesteld in de Hoofdklasse Dames. Met het fenomeen Frédérique Matla aan het kanon (ze schoot vier keer raak) werd HGC, de verrassing van dit seizoen, op sportpark De Roggewoning door de landskampioen helemaal aan puin geschoten: 0-8.

Den Bosch liet er in Wassenaar geen enkele duidelijkheid over bestaan welke ploeg de torenhoge favoriet is om dit seizoen opnieuw de hoogste onderscheiding te ontvangen. Daar waren na vorige week wat vraagtekens over ontstaan, nadat de Bossche formatie verrassend met 1-1 gelijkspeelde tegen Klein Zwitserland.

Dat Den Bosch die slag niet won, zorgde ervoor dat de geelzwarte brigade tot de tanden bewapend in Wassenaar aan de afslag stond. De nieuwe coach Marieke Dijkstra, die Den Bosch graag wat attractiever wil laten spelen, gaf vooraf aan dat haar ploeg vandaag ook weer ouderwets zakelijk moest optreden. ‘Ik hoop dat oud en nieuw samenkomen’, sprak Dijkstra vooraf voor de camera’s van Ziggo Sport.

De nieuwe coach werd op haar wenken bediend en had in Frédérique Matla de verpersoonlijking van het nieuwe Den Bosch. De spits was zakelijk in de afronding als het moest, maar bracht met briljante acties de hockeyliefhebbers in vervoering.

Absolute hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt was de 0-2 na vier (!) minuten spelen. Rosa Fernig scoopte de bal vanaf de middellijn in de cirkel, daar nam Matla de bal fraai aan, liet het kleinnood niet stuiteren maar tikte hem in één keer over de kansloze HGC-keepster Anke van Goudoever. Wat een gevoel voor positie, een techniek en koelbloedigheid! ‘Zo maak ik er niet zoveel’, reageerde Matla na afloop lachend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Door haar vier treffers tegen HGC staat ze na elf wedstrijden al op 23 treffers. Een prestatie die je – nog los van haar wapenfeiten bij Oranje – nog een keer keihard laat lachen als je weet dat niet Matla, maar de Indiase Gurjit Kaur zich de beste speelster van de wereld mag noemen.

Die titel veroverde Eva de Goede tot tweemaal toe. Na haar verrassende overstap van Amsterdam naar HGC kende de nummer 24 de eerste tien wedstrijden in het lichtblauwe shirt veel succes, maar in duel nummer elf was er voor haar ook geen houden aan. ‘We werden compleet weggespeeld. Ik was in het eerste kwart de tel al kwijt’, reageerde De Goede na afloop.

Danique van der Veerdonk zet Eva de Goede van HGC de stick dwars. Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures

Vooral in het eerste kwart moet de ploeg van Robbert-Jan de Vos zich een schietschijf hebben gevoeld. Na het eerste kwart stond het al 0-5, door drie treffers van Matla, een van Maartje Krekelaar (assist Matla) en een van Marloes Keetels. In het tweede kwart gingen de Bossche Bazen vrolijk verder, waarbij er na de zakelijkheid alle ruimte was voor attractiviteit. Matla zorgde met een fijnbesnaarde backhand voor de 0-6, waarna Krekelaar haar goede wedstrijd beloonde met een heerlijke backhandlift 0-7.

Witte vlag

In de rust had alles wat HGC een warm hart toedraagt het liefst symbolisch de witte vlag gezwaaid ten teken dat de ploeg zich overgaf en in de hoop dat Den Bosch wat clementie zou tonen. Dat gebeurde, waarbij ook moet worden aangetekend dat HGC dapper bleef strijden en na rust gelederen beduidend beter gesloten hield.

De thuisploeg kwam hierdoor het derde kwart ongeschonden door. Schade werd er pas weer toegebracht in het vierde kwart toen Joosje Burg de 0-8 maakte. De aanvalster, die woensdag met Oranje tegen België speelt, haalde zeven minuten voor tijd met haar backhand keihard de trekker over. De bal vloog heerlijk in het dak boven het doel en bekroonde de strafexpeditie die bij de andere teams in de Hoofdklasse Dames ongetwijfeld de nodige angst inboezemt.

HGC – Den Bosch 0-8 (0-7)
3. Frédérique Matla (sc) 0-1
6. Frédérique Matla 0-2
11. Maartje Krekelaar 0-3
13. Frédérique Matla (sc) 0-4
15. Marloes Keetels (sc) 0-5
20. Frédérique Matla 0-6
25. Maartje Krekelaar 0-7
63. Joosje Burg 0-8


2 Reacties

  1. lynnBosman

    Hahaha mooi hoe Gurjit Kaur in dit stuk gescoopt is. Ik moest er wel kei hard omlachen.

  2. Sjang Fijen

    Veni, vidi en HGC was foetsie. Ik gloei nog na. Sjang


Wat vind jij? Praat mee...