Drie damesteams sprinten om laatste play-offticket

De topploegen Den Bosch, SCHC en Amsterdam kunnen zich langzaamaan voorbereiden op de strijd om de landstitel. Maar de strijd om de vierde plaats is nog helemaal open. De dames van Kampong, Laren en ook Oranje-Rood zijn met nog vijf wedstrijden te gaan in de running voor dat laatste ticket voor de play-offs. Wie is, kijkend naar de resterende duels, de grootste kanshebber?

Op dit moment staan zowel Kampong als Laren met 29 punten op de gedeelde vierde plaats, waarbij de Utrechtse ploeg één wedstrijd meer wist te winnen. Het aantal gewonnen wedstrijden gaat voor het doelsaldo. Het resterende speelschema voor het team van trainer Santi Freixa belooft desondanks weinig goeds.

De huidige nummer vier moet in de laatste speelrondes namelijk aantreden tegen de gehele top drie, terwijl de dames van Laren vorige maand al speelden tegen de huidige koploper Den Bosch (1-2 verlies). In de laatste speelronde mogen de Utrechters aantreden tegen de huidige nummer één van de Hoofdklasse, waarbij Kampong zelf moet winnen om alles in eigen hand te houden. Er liggen dus nog genoeg kansen voor de ploeg van Naomi van As om zich, ten koste van Kampong, alsnog te plaatsen voor de play-offs.

Kijkend naar het speelschema is het zeker niet onmogelijk dat Oranje-Rood er alsnog met de vierde plaats vandoor gaat. De Eindhovense ploeg treft met SCHC enkel één ploeg uit het linkerrijtje. Een magische comeback van de ploeg van trainer Toon Siepman lijkt in dit geval totaal niet uitgesloten.

Speelschema van de drie kanshebbers voor de vierde plaats (inclusief rangschikking):

Kampong (4de plaats): Bloemendaal (11), hdm (7), SCHC (2), Amsterdam (3), Den Bosch (1)

Laren (5de plaats): Hurley (8), Bloemendaal (11), hdm (7), SCHC (2), Amsterdam (3)

Oranje-Rood (6de plaats): MOP (9), Hurley (8) Bloemendaal (11), hdm (7), SCHC (2)


Wat vind jij? Praat mee...