Eerste speelronde Hoofdklasse levert meteen vuurwerk op

De KNHB heeft het competitieprogramma van de Hoofdklasse bekendgemaakt. Op zondag 12 september slaan de beste heren- en damesteams van ons land af. De eerste speelronde zorgt meteen voor een aantal spraakmakende affiches.

Bij de dames staan met SCHC en Amsterdam direct twee playoff-deelnemers van vorig seizoen tegenover elkaar. Landskampioen Den Bosch begint met een thuiswedstrijd tegen subtopper Pinoké. Klein Zwitserland, de nieuwkomer in de vrouwencompetitie, krijgt Victoria op bezoek.

Jip Janssen (links) en Guus Jansen (rechts) namens Kampong en Rotterdam. Foto: Koen Suyk

Bij de eerste mannenronde in de Tulp Hoofdklasse valt de kraker tussen Rotterdam en Kampong op. Zij troffen elkaar, net als de vrouwen van SCHC en Amsterdam, in de halve finale van de afgelopen play-offs. De liefhebbers van derby’s worden ook op hun wenken bediend. Zowel in Brabant (Den Bosch – Oranje-Rood) als in Amsterdam (Hurley – Pinoké) staan burenruzies op het programma. Promovendus SCHC begint met een thuiswedstrijd tegen Amsterdam.

Verloop van het seizoen

De eerste seizoenshelft loopt tot 14 november (mannen) en 21 november (vrouwen). Op 6 maart van het nieuwe jaar wordt de competitie hervat. De vrouwen beginnen op 5 mei aan hun play-offs. De eventuele derde finale staat tien dagen later gepland. De titelstrijd van de mannen wordt tussen 15 en 29 mei afgewerkt.

Check hier het volledige programma


5 Reacties

 1. JMJFijen

  Nou dat wordt een leuk spannend begin bij de dames hoofdklasse, de kraker Stigtsche tegen Amsterdam. Meteen drie verliespunten voor een van de twee toppers of een gelijkspel voor elk twee. Den Bosch moet op de Oosterplas aantreden tegen Pinokee, naast HDM een beetje de relevatie van de laatste competitie. Kortom. een mooi begin van een naar ik hoop spannend seizoen. Bij Amsterdam zowel als bij Stigtsche zijn er nogal wat mutaties waardoor de start vaak wat stroever wordt. We zullen zien. Precies, we zullen ZIEN. Eindelijk weer ZIEN. Den Bosch kan meteen stevig aan de bak zonder Ireen van den Assem, helaas naar Tilburg vertrokken. Tja. We zullen haar nog wel eens missen, ik in ieder geval want ik ben een fan van Ireen. Het Bossche team wordt aangevuld met een tweede goalie en bankzitter? uit Frankrijk, Josine de Kei, ik bedoel Koning speel je er niet zo snel uit. Verder, twee veel belovende Aatjes uit eigen kweek gaan door naar dames 1 Plezier en Succes Marieke Dijkstra, toch de nieuwe coach van het damesteam, krijgt een mooie maar ook stevige taak, maar dat kan Marieke wel aan. Raoul zullen we niet zo snel vergeten, het leven gaat door en met Marieke heeft Den Bosch een mooie en juiste keus gemaakt, vind ik. Bij de heren de clash tussen Rotterdam en Kampong en voor mij als zuiderling Den Bosch tegen Oranje Rood. Oef. Den Bosch heeft zich onder de bezielende leiding van Eric Verboom hopelijk versterkt met liefst 6 nieuwe gezichten. Helaas moest Den Bosch een paar toppers laten gaan. Al weer, Erst das Fressen, dann die Moral doet hier weer eens opgeld. Lieve of beste hockeyvrienden, als het een beetje meezit gaan we vanaf 12 september dit moois weer zien. Ik hoop dat de mannen en vrouwen van Oranje op de OS een mooi verhaal gaan schrijven, liefst met medailles . Bovenal dames en heren, kom gezond en blessurevrij terug uit Tokio, want wij fans kunnen jullie niet missen. Simple comme ca. Groet van ....Sjang

 2. llinders

  De hoofdklasse mag dan starten, alle andere zitten dan weer thuis. Als de mensen zo doorgaan wordt het een herhaling van vorig jaar.

 3. feddexh

  Wanneer worden de PK en OVK schema’s bekend gemaakt?

 4. rustaaagh

  knhb.nl

 5. partijtje

  Waarom zoveel buitenlanders halen, waar blijft onze duur getrainde jeugd.


Wat vind jij? Praat mee...