Ehren hakt knoop door: twee jaar langer coach van Den Bosch

Raoul Ehren blijft ook de komende twee seizoenen trainer/coach van Den Bosch Dames 1. De 45-jarige succescoach heeft zijn aflopende contract bij de Brabantse club tussentijds verlengd. Dat maakte de club vanavond officieel bekend.

Ehren, bezig aan zijn tiende seizoen als hoofdcoach van de Bossche succesformatie, heeft naar eigen zeggen goed nagedacht over het vervolg van zijn trainersloopbaan. Vlak vóór de winterstop in de Livera Hoofdklasse Dames liet hij voor de camera van Ziggo Sport nog weten dat de kans op een vertrek bij Den Bosch zo’n veertig procent was.

Ehren was tussen 2003 en 2008 assistent van Herman Kruis bij de dames van Den Bosch en werd in 2009 – na een tussenjaar als trainer van Push – benoemd tot hoofdcoach van dat team. In totaal won hij dertien landstitels met de Bossche formatie, waarvan acht als eindverantwoordelijke.

Zichzelf vernieuwen

‘We zijn erg blij met deze contractverlenging’, zegt bestuurslid Tophockey Vera Vorstenbosch. ‘Na al die jaren zorgt Raoul er met de spelersgroep en stafleden nog steeds voor dat we in de top meedraaien van de Livera Hoofdklasse. Raoul blijft zichzelf en de groep keer op keer vernieuwen.’

Koploper met Den Bosch

Dit seizoen bezet Ehren met Den Bosch de koppositie in de Hoofdklasse, met twee punten voorsprong op Amsterdam en SCHC. Een nieuwe (negende) landstitel zou voor Ehren een nieuw nationaal trainersrecord betekenen. Bovendien zou Den Bosch met twintig landstitels concurrent Amsterdam aflossen als Nederlands recordkampioen.

In het verleden was Ehren al eens vijf jaar bondscoach van Jong Oranje. In 2017 was hij assistent van Sjoerd Marijne bij de mannen van India tijdens de HWL Final.

Morgen lees je op Hockey.nl een uitgebreide reactie van Raoul Ehren op zijn contractverlenging.

 

 


11 Reacties

 1. jappiekrekel

  Goed voor DB, zal niet goedkoop zijn, maar dan heb je ook wel een topper! Vermoedelijk wel ontbindingsclausule voor als Oranje aanklopt.

 2. ruurdjanrauwerda

  De ontbindingsclausule tav een nationale ploeg (incl Oranje) zit deels al in de contracttermijn, nl 2 jaar

 3. rancoburgzorg

  Zeer goed nieuws. We hebben legendes nodig in het hockey. En Raoul is op weg er 1 te worden. Ook niet vergelijkbaar met Foppe de Haan of Arsene Wenger, want die wonnen nooit iets. Ehren daarentegen... Wauw!!

 4. robvisser

  Heeft waarschijnlijk eerst de uitslag van de poll van Hockey.nl afgewacht die laatst werd gehouden: het is ok om lang bij een club te blijven.

  1. janine-bijlsma

   Poging tot humor neem ik aan? Je krijgt hier soms de indruk dat mensen echt denken dat ze invloed hebben...

 5. Sjang Fijen

  Goede wijn behoeft geen krans, zelfs een grand cru als Raoul behoeft geen krans. Nederland en bovenal Den Bosch mogen trots zijn op een coach als Raoul Ehren. Toegankelijk,rustig, doordacht, met kennis van zaken slaagt hij erin zijn meiden telkenjare weer door de competitie te loodsen om op het juiste moment te pieken. De finale play- offs afgelopen jaar in en tegen Amsterdam was een demonstratie van kwaliteit en de juiste instelling van de dames, het vakmanschap van de coach, assistent Bas van Zundert en het complete ondersteuning- en begeleidingsteam: voor mij de mooiste en beste wedstrijd ever seen. Heel blij dat wij bij Den Bosch deze kanjer nog twee jaar aan de club kunnen binden. Of succes garantie biedt voor het lopend seizoen en daarna? Nee, zeker niet, het blijft sport en moet dit ook blijven: de bloemen worden verdeeld aan de meet, dan,daar en niet anders. Wat wel staat is het vertrouwen van ons de supporters in de clubleiding , in Dames 1 en in ........deze coach. Groet, houdoe en bedankt .......... Sjang

  1. edwin-smolders

   Sjang, beter en mooier had je het niet kunnen verwoorden. Ik sluit me volledig bij jouw woorden aan. Tja en de tweede finalewedstrijd op die tropische zaterdagmiddag afgelopen seizoen in het Wagener Stadion zal ik ook niet snel vergeten. Al zaten de allermooiste momenten voor mij toch twee dagen eerder in finale nummer één. De weergaloze redding van Josine Koning en natuurlijk de winnende goal vlak voor tijd. Ik zeg Heya Den Bosch

 6. Esther BoschvanRoozendaal

  Goed voor Den Bosch , maar wel heel erg vreemd dat de KNHB nog nooit bij hem op de stoep heeft gestaan voor zover het mij bekend is tenminste . Hij is in mijn ogen een van die weinige trainers die van welk Nederlands XI- tal dan ook , een stabiel team zou kunnen maken . In de huidige Bondscoaches heb ik geen enkel vertrouwen

 7. mickh

  Ik vind het een mooie uiteenzetting Sjang. Kennelijk zijn soms een coach en elftal voor elkaar gemaakt. Mooi.

 8. vostammer

  Heel verstandig van Raoul. Hij is daar op zijn plaats. En als er niet 2 gouden plakken vallen in Tokio komt er minstens 1 optie vrij als bondscoach in 2020

 9. janine-bijlsma

  Goeie match met de club. Mooi voorbeeld van lang laten werken kan lonen. Maar dat gaat ook een stukje makkelijker met 8 titels. Betekent natuurlijk totaal niet dat het voor andere coaches en clubs geldt, dat het na 3 jaar beter is te verversen. Logische opvolger voor Annan wellicht. Voor Caldas natuurlijk absoluut niet, hij heeft nog nooit mannen gecoacht.. Daarnaast moet ie het eerst ergens anders maar is laten zien. Herman Kruis had ook 8 titels en heeft daarna overal gefaald.


Wat vind jij? Praat mee...