Elke Boers: na blessureleed op naar volgend seizoen

Door een slepende kruisbandblessure speelde Elke Boers dit seizoen slechts 2 wedstrijden voor haar ploeg Den Bosch. De jonge aanvaller trainde een groot gedeelte van de competitie zonder haar teamgenoten met de play-offs als ultiem doel in haar hoofd. Dat motiveerde de speelster tijdens het eenzame werken aan haar herstel.

De genezing duurde lang, maar Boers maakte op 3 april, tegen Bloemendaal, haar rentree. Op tijd voor de play-offs, al zagen we de Jong Oranje-speelster niet tussen de lijnen in de halvefinalewedstrijden tegen Laren. Ook tegen Amsterdam is Boers er naar verwachting niet bij. ‘Ik ben nu fit, maar omdat ik pas zo weinig gespeeld heb zit ik niet bij de wedstrijdselectie voor de play-offs’, verklaart de spits.

Teleurstelling

‘We hebben genoeg mensen die kunnen spelen en die hebben meer wedstrijdritme dan ik. Er mogen 17 speelsters op de lijst en ik ben nummer 18. Ik train vol mee en als er iemand geblesseerd raakt ofzo, kom ik erbij’, vervolgt de behendige aanvaller, die de play-offs van vorig jaar ook al miste door haar blessure.

Een uiterst teleurstellende mededeling van coach Raoul Ehren voor Boers, die een persoonlijk zwaar seizoen hoopte positief af te sluiten in het competitietoetje. ‘Ik was boos en teleurgesteld toen ik het te horen kreeg. Ik train inmiddels weer mee met de groep en wilde die play-offs halen. Kijken is ook superleuk, maar zelf hockeyen is natuurlijk beter. Ik moet het accepteren en hard blijven trainen, zodat ik er kan staan voor mijn team als dat nodig blijkt te zijn. Volgend seizoen is het ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ voor mij.’


Wat vind jij? Praat mee...