Gaelle Kramer na de 0-7: ‘Als het moet, eet Amsterdam je op’

Bloemendaal-middenvelder Gaelle Kramer verloor zondag met maar liefst 0-7 van Amsterdam. Toch was ze niet ontevreden over de wedstrijd die haar ploeg op de mat had gelegd. Het was alleen jammer dat Kramer niet zo’n prachtig doelpunt maakte als tijdens de play-offs van afgelopen seizoen.

Al in de allereerste minuut keek Bloemendaal tegen een achterstand aan omdat Maria Verschoor het doel razendsnel wist te vinden. De rest van de eerste helft hielden de Mussen de deur knap op slot. Na rust brak het verzet toch en moest de ploeg van Jorge Nolte uiteindelijk zelfs een zevenklapper incasseren.

‘Interessant potje’

Kramer: ‘Het was een interessant potje. We zijn misschien niet zo gestart als we hadden willen starten, maar ik denk dat we de eerste helft wel hebben laten zien dat we weerstand kunnen bieden. Ik zag ook dat Amsterdam dacht van: hé, we moeten oppassen. Maar in de tweede helft zie je dat Amsterdam heel veel kwaliteit heeft. Als het moet, eten ze je op.’

Play-offs

Het duel speelde zich op precies hetzelfde veld af als waar Kramer vorig seizoen tijdens de play-offs met overgangsklasser HGC haar huidige club Bloemendaal trof en een werkelijk schitterend doelpunt maakte. Na een fraaie aanval schoof Kramer over het veld om een harde voorzet in het doel te tippen. Het was een regelrechte buikschuiver. En het was ook het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Ondanks die treffer promoveerde HGC uiteindelijk niet. Dit seizoen maakte Kramer alsnog de overstap naar de Hoofdklasse, uitgerekend naar Bloemendaal, de tegenstander van toen. ‘Tijdens de eerste training van dit seizoen gleed ik op m’n buik en tipte ik de bal net over de kruising. Toen zei m’n coach heel hard: ‘Dat lukt alleen als je tégen ons hockeyt, niet bij ons.’ Daar moest ik heel hard om lachen.’

Chirurg

Het had niet veel gescheeld of Kramer had de overstap naar Bloemendaal niet gemaakt. Ze twijfelde of ze misschien moest stoppen met tophockey. ‘Ik zit in m’n laatste jaar van m’n studie Geneeskunde. Ik wil heel graag chirurg worden en daar moet je veel voor laten. Ik zit in een mooi traject in het ziekenhuis in Alkmaar, waar ik heel veel kansen krijg. Dan moet je keuzes maken.’

Uiteindelijk ging Kramer toch door. ‘Maar als ik écht een keuze moet maken, dan kies ik denk ik toch voor m’n werk.’