Geen live-uitzending HK, samenvattingen bij Ziggo Sport en hockey.nl

Ziggo Sport en de NOS zenden dit weekend geen wedstrijd van de Hoofdklasse live uit. Alle samenvattingen zijn zoals gebruikelijk terug te zien via hockey.nl en Ziggo Sport. De dames draaien dit weekend een dubbelprogramma. Zij spelen vrijdag speelronde drie en zondag speelronde vier. De mannen spelen zondag alweer hun vijfde duel.

Ziggo Sport zendt zondag de samenvattingen uit van alle Hoofdklasse-wedstrijden die zondag gespeeld worden. De aanvangstijd voor het programma Hoofdklasse Hockey is van 19:15-19:45 uur. Dit is weer de gebruikelijke aanvangstijd, nadat het vorige week op een later tijdstip werd uitgezonden.

De herhalingen van Hoofdklasse Hockey zijn te zien op:

 • Zondag op maandag van 23:40-00:10 uur
 • Maandag van 10:00-10:30 uur
 • Maandag 18:15-18:45 uur
 • Maandag op dinsdag 00:00-00:30 uur

Hockey.nl is aanwezig en doet verslag van verschillende wedstrijden. Zondagmiddag is er een dubbel bij SCHC. De mannen en vrouwen van Stichtsche nemen het allebei op tegen Oranje-Rood. Ook zijn we bij de heren van Almere, die het duel aangaan met Rotterdam en bij de dames de topper Den Bosch-Amsterdam.

Speelronde vrijdag

In de Hoofdklasse Dames is vrijdagavond een extra speelronde. Hockey.nl doet vrijdag vanaf 20.30 uur via live-updates verslag van de wedstrijd tussen hdm en Kampong. De samenvattingen van deze speelronde zijn zaterdag vanaf 18.00 uur te zien via hockey.nl of ons YouTube-kanaal.


19 Reacties

 1. robvisser

  Wat raar. Den Bosch-Amsterdam bij de dames wordt gewoon overgeslagen? Ik vind trouwens de samenvattingen bij Ziggo Sport erg summier. Hoofdzakelijk de goals, daar komt het eigenlijk op neer. Een sport als Formule 1 heeft daar alleen al urenlange voorbeschouwingen. Rare prioriteitsstelling.

 2. rensvanzoelen

  Gaat toch allemaal om geld RobV?:) even je verwachtingsmanagement bijstellen haha

 3. vostammer

  Het hockey zal zich nooit verder kunnen ontwikkelen als je er geen programma’ omheen bouwt. Wacht niet op Ziggo, maar doe het gewoon op youtube. Iemand als Brinkman staat wsl al te trappelen om zijn eigenwijze licht wekelijks te laten schijnen over de Hoofdklasse

 4. MIck

  @Robv, jij gaat een sport waar miljoenen in omgaan vergelijken met Hockey?

 5. robvisser

  @MIck Er moet toch iemand zijn die daarmee begint, anders blijft het behelpen qua TV exposure. Het is absurd dat Ziggo Sport in een half uurtje de hele Hoofdklasse er doorheen jast, het is gewoon te weinig tijd. Het stadium van 'beter dan niks' ben ik allang gepasseerd. Hockey is een populaire sport in Nederland, er moet meer van te zien zijn. En zo'n topper als die van zondag, daar moet je gewoon bij zijn. Er is geen excuus. Stel je voor dat ze zoiets in het voetbal overslaan. Sterker nog, daar worden de meest onbenullige wedstrijden nog live uitgezonden.

  1. MIck

   Voetbal is net als Formule 1 een veel grotere sport dus die vergelijkingen slaan nergens op in beide sporten gaan miljoenen om.Ik denk dat iedere zondag een half uur prima is om even alle goals te laten zien.

 6. vostammer

  Behalve de wanprestatie van Ziggo (eens met Rob), zal de hand ook in eigen boezem moeten. Veel te weinig clubs hebben meer dan een hek om hun veld en in een uitzending ziet dat er echt zo treurig uit. Als clubs blijven weigeren om een fatsoenlijke accomodatie te bouwen en een swingende ambiance te creeren blijft de kijker het idee houden dat het hier een muffe in zichzelf gekeerde sport betreft waar de buitenstaander niet echt welkom is.

  1. MIck

   Wat is een fatsoenlijke accommodatie dan? Denk dat we heel blij mogen zijn met iedere zondag een half uur alle doelpunten op Ziggo laten we onze sport nou niet vergelijken met voetbal of Formule 1 waar miljoen in omgaan en waar over het algemeen geweldige accommodaties zijn.

 7. marijeknuvers

  Hockey als prestatiesport is een heel kleine sport, waar vrijwel geen hond in geïnteresseerd is. Eigenlijk zie je steeds dezelfde mensen langs de kant. Eigenlijk kennen we elkaar ook wel, al geven we hier incognito nog wat commentaar. Als je een speelster van het tweede team vraagt wie er in het eerste team spelen, zullen ze het vaak niet eens weten. De kennis over wie er in nationale selecties uitkomt, is al niet beter. Evenementen rond toernooien worden meestal wel goed bezocht gelukkig. Hockey als serieuze competitie is een sport voor misschien 10.000 mensen inclusief geïnteresseerde familie. Zelfs bij de play-offs staat er bij de meeste clubs slechts een handjevol toeschouwers langs de kant. Laten we eerlijk zijn: Hockey is meer een gezelschaps- of familiesport met de nadruk op de jeugd tot 18 jaar. Publicitair moet hockey het helaas vooral hebben van leuke koppies met een vlotte (blahblah) babbel, die hun weg in de populaire media vinden.

  1. Runa Honig

   Hockey heeft in Nederland wel potentie, maar wereldwijd zal het geen volkssport worden, er wordt gewoon in te weinig landen hockey gespeeld en dus zal het commercieel nooit echt interessant worden. Helaas. Maar laten wij in ieder geval de sport steunen en proactief meedenken! De ergernissen over ziggo deel ik, maar het is zinloos; het is een gelopen race. Voetbal en Verstappen winnen altijd qua aandacht. Qua toeschouwers bij hockeywedstrijden heb ik een andere ervaring. In mijn stad Utrecht leeft hockey enorm. De wedstrijden van Kampong zijn druk tot zeer druk bezocht. Maar in bijvoorbeeld Amsterdam is dat inderdaad een stuk minder en kijk je vaak tegen lege tribunes aan.

  2. vostammer

   Jammer die gelatenheid. In een booming sport met 250.000 leden en waar topspelers meer dan 100k verdienen, zouden we er echt wel iets meer van kunnen maken. Waarom speelt de helft van de Hoofdklasse zich af in een armoedige accomodatie? Waarom zitten de jeugdspelers niet massaal op de tribunes? Waarom zien we nauwelijks gekleurde Nederlanders op onze velden?

 8. Runa Honig

  En laten we vooral kijken wat we al wel hebben in plaats van wat niet! Vroeger zag je op studiosport 1 keer per maand een flits van een hockeywedstrijd voorbij komen van 10 seconden met een halve camera.

 9. MIck

  @lostammer, haha topspelers die meer dan 100k verdienen, nou ja zolang je dat inderdaad denkt moet je lekker bij je standpunt blijven. De helft van de HK speelt volgens je bericht af op armoedige accommodaties, jij zie natuurljk liever dat iedere HK club een stadion heeft met 10.000 plekken. Haha man word wakker hockey is een prachtige amateursport altijd geweest en datbzal altijd zo blijven.

 10. circlestorm69

  100K....m'n kind gaat gelijk van school af en moet maar full time aan de bak! Wie zijn dat dan? Was het niet Den Bosch die bij het EK een cheque van €5000 won? Dat is toch echt een lachertje. Ik heb eens gehoord dat Herzberger de best betaalde speler was met iets van 45K per jaar. Nog steeds niet slecht maar verre van wat je noemt. On topic....een "kraker" als Den Bosch - Amsterdam zondag moet toch gewoon op de buis. Snap niet waarom Ziggo of de NOS die niet uitzenden.

 11. rancoburgzorg

  Ik kan je zo een paar spelers in de Hoofdklasse noemen die meer dan 100k verdienen hoor. Of Herzberger daarbij zit weet ik niet. Maar je kunt iig een Australier en 3 Belgen noteren. In de Belgisch competitie liggen voor de mannelijke spelers de salarissen (wit + zwart) niet veel lager. Maar als jij wil blijven denken dat buitenlanders hier naar toe komen voor een broodje pindakaas, is dat tamelijk naief.

  1. MIck

   Nou praat ons bij

  2. MIck

   En die 3 Belgen en 1 Australiër hebben ook alle 4 een helikopter van de club natuurlijk. Haha hou op man meer dan 100K Dream on.

 12. goud

  Alle reacties hier waar andere tot de orde worden geroepen kloppen. Voor TV is hockey oninteressant. Grootste deel kijkers wil geen hockey zien, anders was hoeveelheid tijd en uitzendtijden beter geweest. Bij ziggo zijn ze niet gek; door een half uurtje hockey per week hebben ze er X-duizend abonnees bij van het type die niet het goedkoopste pakket kiezen.....

  1. Runa Honig

   En jij noemt jezelf ‘ goud’?


Wat vind jij? Praat mee...