Glimlach week gebeiteld op gezicht Lisette Korink

Een knuffel van al haar ploeggenoten, applaus en complimenten van de Kampong-aanhang en een high five van de begeleiding. Het was zondagmiddag na afloop van het Hoofdklasse-duel tussen de dames van Kampong en hdm (3-0) overduidelijk wie de ster van de middag was: Lisette Korink. En had je al die lofbetuigingen gemist, dan hoefde je na afloop alleen maar naar het gezicht van de Kampong-aanvalster te kijken. Haar glaszuivere hattrick zorgde voor een enorme glimlach.

‘Die glimlach gaat er waarschijnlijk de hele week niet meer af’, lachte Korink bij het verlaten van het veld van Kampong in Utrecht. Ze had genoten. ‘1 doelpunt maken is al lekker, 3 nog lekkerder.’ Om daar snel aan toe te voegen: ‘Maar alleen als je wint.’

Verwachtingspatroon

Slechts 1 treffer scoorde Korink dit seizoen voor de Utrechters. ‘Het draaide tot nu toe nog niet zo lekker, erkende de 21-jarige studente. Een deel van oorzaak zit hem volgens de Rotterdamse in het verwachtingspatroon. Niet zozeer bij de buitenwacht, als wel bij de speelster zelf die vorig seizoen van overgangsklasser Leonidas naar Kampong overstapte. ‘Dat 1e seizoen kon ik onbevangen spelen. Het ging, vooral in het begin, vanzelf. Ik scoorde uiteindelijk 9 keer. Dit seizoen verwachtte ik meer van mezelf, wilde er vanaf het begin staan. Dat zorgde voor druk. Ongewild heeft mijn spel daar mogelijk wel onder geleden. Vorige week ging het al beter en vandaag was helemaal lekker’, vertelde de aanvalster. Nog steeds met een grote glimlach.

Van die betere vorm was in de 1e helft tegen hdm overigens nog niet veel te merken. Kampong had weliswaar het betere van het spel, maar tot veel kansen leidde dat niet. Korink werkte hard, maar kreeg amper bespeelbare ballen in en rond de cirkel. Omdat hdm daar niet veel tegenover kon stellen, speelde het spel zich voornamelijk rond de middellijn af. Een ietwat teleurstellende 0-0 was het gevolg.

Tip-in

Hoe anders verliep de tweede helft. Amper 5 minuten onderweg soleerde Fleur de Waard op links door de defensie van hdm, sloeg de bal hard voor het doel waar Korink met een tip-in kon scoren: 1-0.
De treffer van Kampong zorgde voor het eerst deze middag voor het vereiste gif in het spel bij de gasten uit Den Haag. Kampong werd teruggedrongen en de belegering van hdm leidde tot diverse kansen en strafcorners. Die bleven echter zonder resultaat.

‘Met zulke geweldige voorzetten hoef je alleen je stick er maar tegen te zetten’

Korink toonde aan de andere kant hoe scoren wel moet. Haar 2e doelpunt was een kopie van de 1e treffer. Alleen was nu Marieke van der Vis de aangeefster: 2-0. ‘Als je van zulke fantastische voorzetten krijgt, hoef je alleen maar je stick er tegenaan te zetten om te scoren’, zo complimenteerde Korink haar ploeggenoten. Een hoffelijk gebaar, maar daarmee deed Korink zichzelf wel wat te kort. Tot tweemaal toe stond ze op de juiste plek en werkte feilloos af. ‘Voor het doel komen, doe ik puur op gevoel. Ik denk ook niet dat je daarop kunt trainen. Ik heb het eigenlijk altijd al gehad. Mijn ploeggenoten weten dat en leggen de bal er feilloos neer.’

Strafbal

10 minuten na de 2-0 kreeg Kampong een terechte strafbal. Korink bedacht zich geen moment en ging achter de bal staan. ‘We maken vooraf nooit afspraken wie de strafballen neemt. Dat lossen we op het veld wel op. Als je lekker in de wedstrijd zit, pak je die bal. Ik twijfelde nu geen moment.’ Dat bleek wel uit de uitvoering, waarmee ze hdm-doelvrouw Julia Remmerswaal opnieuw kansloos liet: 3-0 en wedstrijd gespeeld.

De nederlaag zorgde voor zeer teleurgestelde gezichten bij hdm. De ploeg van coach Erik van Driel was qua veldspel niet eens veel minder dan Kampong, maar droop toch kansloos af. ‘Ik vind dat wij vandaag meer hadden moeten brengen. Kampong heeft ontegenzeggelijk kwaliteit, maar wij mogen hier vandaag nooit zo kansloos verliezen’, stelde Van Driel na afloop. Zijn ploeg zakte door de nederlaag naar de 8ste plek.

Flow

Kampong staat 3 plekken hoger en heeft de top 4 in zicht. De komende 3 weken kan de ploeg van trainer Santi Freixa zich bewijzen, want dan treft Kampong 3 van 4 topploegen. Korink: ‘Als we de komende weken de huidige flow vasthouden, kunnen we misschien nog wel voor een stunt zorgen.’
Als dat lukt, blijft de glimlach bij Korink nog veel langer op haar gezicht gebeiteld.

 

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...