Kiki Gunneman ziet het beste Pinoké in zeven seizoenen

Twee strafballen in ongeveer een minuut. Misschien zelfs binnen de zestig seconden. Zoiets had Kiki Gunneman nog nooit meegemaakt, in haar zeven seizoenen onder de lat van Pinoké. Een minuut die de wedstrijd tegen Kampong bepaalde en waarin haar ploeg verloor (3-1), terwijl ze juist zo’n goed seizoen draaien.

Dichtbij was ze. Tijdens de eerste strafbal van Vanessa Blockmans. Ze kon zich herinneren dat het Belgische talent graag op de stick-kant pusht. Gunneman dook de hoek in. Maar kwam net tekort. Bijna zat ze eraan. Toen luttele secondes later Kampong weer aan mocht leggen voor een strafbal, schoven de Utrechters jongeling Noor van den Nieuwenhof naar voren. Gunneman besloot de andere hoek in te duiken, op goed geluk. Die keuze was een verkeerde.

Pinoké na de nederlaag tegen Kampong. Foto: Willem Vernes

Alle seinen op groen

Al zeven seizoenen staat Gunneman onder de lat bij de Steekneuzen. Ze heeft al behoorlijk wat meegemaakt. Nadat ze in haar eerste Hoofdklasse-seizoen degradeerde naar de – toen nog – Overgangsklasse, promoveerde ze vervolgens direct weer. Ze geniet van haar elftal. Kan blijven ratelen over hoe haar ploeg de pannen van het dak speelt tijdens trainingen. Is trots op de wedstrijdbeleving. Zo staan alle seinen op groen voor Pinoké, om dit jaar echt een stempel te drukken.

‘Eigenlijk komen jullie op een verkeerd moment’, is de eerste reactie van de sluitpost zondag in Utrecht aan de pers. ‘Het gaat juist zo goed met ons dit seizoen’, vult ze vervolgens aan. Ze heeft gelijk. Voor zondag – de 3-1 nederlaag tegen Kampong – had Pinoké alleen nog maar verloren van grootmachten Den Bosch en Amsterdam. Een knappe prestatie voor de ploeg van Daan Sabel, die nog altijd kampt met een flinke ziekenboeg. Zo kan het bijvoorbeeld nog altijd geen beroep doen op spits Maxime Kerstholt, die een knieblessure heeft.

‘Het was zondag gewoon enorm slordig. En de eerste strafbal was absoluut een gelukje voor Kampong. Vervolgens maak ik een domme fout. Het zat er niet in’, blikt ze eerlijk terug. Maar er is absoluut geen sprake van een crisis. Eerder een eenmalig dipje. ‘Zulke wedstrijden horen erbij. We draaien juist zo goed. We hebben negen nieuwe meiden. Dat zijn stuk voor stuk aanwinsten. We worden iedere wedstrijd beter.’

 

Kiki Gunneman. Foto: Willem Vernes

In Oranje

Deze week is Gunneman aangesloten bij de trainingsgroep van de Oranje zaalploeg. Een uitnodiging waar ze maar wat blij van werd. Of ze ook een toernooi gaat keepen, is nog onduidelijk. Zowel op het veld (Josine Koning en Anne Veenendaal) als in de zaal (Alexandra Heerbaart en Julia Remmerswaal) heeft ze flinke concurrentie.

‘Het gaat goed. Ik zou het superleuk vinden om aan te sluiten bij Oranje. Maar dat is aan de bondscoaches. Zowel op het veld als in de zaal. Ik wil zelf zorgen dat ik een constant seizoen keep. En daar van genieten. Als ik dan niet gevraagd wordt, moet ik het beter doen. Of ze zien het in iemand anders. We gaan het zien.’

Een Pro League-trip naar Argentinië of een EK of WK in de zaal ziet ze allemaal wel zitten. Met een knipoog: ‘Als je een van de bondscoaches spreekt, laat het maar weten.’

Kiki Gunneman. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...