Halve finale update: Amsterdam kruipt door het oog van de naald

Amsterdam is in het duel tegen SCHC door het oog van de naald gekropen. Een minuut voor tijd kwamen de ploegen weer op gelijke hoogte na de goal van Charlotte Vega. De shootouts waren een prooi voor de Amsterdammers. Lees hier alle hoogtepunten van de wedstrijd terug.

Shootouts SCHC – Amsterdam:
1-0
Carlien Dirkse van den Heuvel
Julia Müller mis
Sarah Jaspers mis
1-1 Anouk Lambers
2-1 Roos Drost
2-2 Maria Verschoor
3-2 Claire Verhage
3-3 Lauren Stam
Caia van Maasakker mis
3-4 Ellen Hoog
Amsterdam wint

Afgelopen! De wedstrijd eindigt in een 1-1 stand, dus we gaan shootouts nemen!

De bevrijdende 1-1 voor Amsterdam! Met nog één minuut! De volgende variant is wel raak voor de bezoekers. Uiteindelijk is het Charlotte Vega die de bal binnentikt. We gaan bijna richting shoutoots.

Het regent kaarten bij SCHC-Amsterdam. Na drie groene kaarten krijgt Ginella Zerbo een gele kaart. Zij is dus klaar voor vandaag.

Weer een strafcorner voor Amsterdam, deze keer kiezen ze voor een variant die uitkomt bij aangever Kitty van Male. Weer is het Hinch die de club uit Bilthoven op de been houdt. Nog vijf minuten.

Met nog zeven minuten te gaan, besluit trainer Amsterdam Rick Mathijssen om met een vliegende keep te spelen. Het is Lauren Stam die het hesje aantrekt.

Dubbele kans voor Amsterdam! Hinch keert de eerste strafcorner van Julia Muller, maar forceert daardoor een nieuwe strafcorner. De tweede is ook een prooi voor de Engelse. Dit maal van Ellen Hoog

Nog een kwartier te spelen. Amsterdam moet alle zeilen bijzetten nu, maar tot kansen komen de bezoekers niet meer. Eerder kreeg Michelle van der Pols een groene kaart na een zware overtreding.

Het momentum is in handen van SCHC. De nummer twee van de reguliere competitie neemt na de openingstreffer het heft in eigen handen en jaagt op de bevrijdende 2-0.

Amsterdam reageert snel en krijgt niet veel later een grote kans. Maddie Hinch lijkt de bal te missen, maar de bal gaat voorlangs.

1-0 voor SCHC! Het is Caia van Maasakker die in de 50e minuut de tweede strafcorner strak in de onderhoek schiet. Via de paal maakt zij de openingstreffer.

Caia van Maasakker mag haar eerste strafcorner nemen, maar strandt op de eerste uitloper. Kimberly Thompson krijgt in het proces ook een groene kaart, de tweede voor Amsterdam.

Niet veel later krijgt Kitty van Male van Amsterdam een groene kaart voor herhaaldelijk klagen bij de scheidsrechter. Amsterdam tijdelijk met tien man.

Strafbal gestopt door Maddie Hinch! Na een dubbele strafcorner krijgt Amsterdam de kans om op 0-1 te komen. Lauren Stam gaat voor de rechterhoek, maar de Engelse doelvrouw zit er goed bij.

Alsnog de eerste strafcorner voor Amsterdam, versierd door Maria Verschoor.

Het is rust en de stand is nog steeds 0-0. De grootste kansen waren voor de Amsterdammers, die moeten winnen om nog kans te maken op het landskampioenschap.

Vijf minuten later begint de wedstrijd en niet veel later krijgt Amsterdam de eerste strafcorner van de wedstrijd. Althans dat dachten ze. Uiteindelijk geeft de scheidsrechter een bully in plaats van een strafcorner.

Wat een kans voor Amsterdam! Ze krijgen de bal vrij voor het doel en mikken de bal naast. Ondertussen is het flink gaan hagelen. De wedstrijd wordt stilgelegd.

De eerste grote kans voor SCHC is voor Xan de Waard. De internationale kan vrij inschieten, maar mikt recht op doelvrouw Anne Veenendaal.

Met nog 13 minuten de spelen komt de bal na een scrimmage bij Amsterdam-speeltster Noort de Baart terecht. Het jonge talent vindt echter weer Maddie Hinch op haar weg.

Na een sterk begin van SCHC verliest de ploeg langzaam de controle over de wedstrijd. Bij Amsterdam zijn de aanvallende intenties een stuk duidelijker te zien dan in het eerste tien minuten van de wedstrijd.

En weer een kans voor Amsterdam! Dit keer is het Felice Albers die vrij mag uithalen vanaf de rand van de cirkel, na slecht uitverdedigen van SCHC. Maddie Hinch weet er echter een handschoen tegen te krijgen. Nog steeds 0-0 dus.

De ploeg uit Bilthoven ziet voorlopig het meeste van de bal. Tot grote kansen leidt het nog niet. Aan de andere kant mag Ellen Hoog, voor het eerste uithalen. Haar bal wordt gestopt door Frederique Derkx.

Eerste kans voor SCHC al na een paar minuten, maar de bal gaat via het lichaam van een eigen speler op doel. Gevaar geweken.

 


1 Reactie

  1. robvisser

    Terecht dat Amsterdam nog een herkansing krijgt met die wedstrijd van morgen. SCHC mag dan duidelijk meer punten hebben gehaald in de reguliere competitie, ik vond Amsterdam in beide play-off wedstrijden beter. Maar hun scorend vermogen laat te wensen over.


Wat vind jij? Praat mee...