hdm contracteert olympisch kampioen Lily Owsley

hdm is de eerste club in de Hoofdklasse Dames die een versterking voor volgend seizoen naar buiten heeft gebracht. De club uit Den Haag heeft Brits international en olympisch kampioen Lily Owsley (26) vastgelegd. Verder zijn de contracten verlengd van Oranje-potentials Tessa Clasener en Margot van Hecking Colenbrander en van Jong Oranje-speelster Imme van Es.

Met het binnenhalen van Owsley zet hdm, dat dit seizoen verrassend op de derde plek staat, de ambities om mee te doen om de play-offs kracht bij. Owsley is voormalig Wereldtalent van het Jaar (2016) en heeft inmiddels meer dan 150 interlands voor Engeland en Groot-Brittannië gespeeld. Ze maakte de gouden periode van het Engelse en Britse hockey mee met de EK-titel in 2015 (Londen) en olympisch goud in 2016 (Rio de Janeiro). Owsley ging de geschiedenisboeken in na haar doelpunt in de EK-finale in 2015 tegen Nederland, een goal die ze met haar voet maakte.

Ivar Knötschke, coach van hdm: ‘Met de komst van Lily kunnen we nog sneller de noodzakelijke stappen zetten met de ontwikkeling en groei van ons team en een serieuze poging doen om met de top te gaan meedraaien.’


14 Reacties

  1. rustaaagh

    hdm is lekkâh bezag!!!

  2. opleidenkey

    En weg is de jeugdopleiding...!

    1. chefkedevries

      Broodje chagrijn op vandaag?

    2. hockeyshoot

      Tessa Clasener is al vanaf de D-jeugd bij hdm actief en is nu aanvoerder van D1. 👍🏻

    3. opleidenkey

      Nee hoor, constatering.

  3. lynnBosman

    Mooie versterking, goede speelster. Scoorde op belangrijke momenten voor GB. Die (shoot) goal op het Ek en de Olympische finale.

  4. RobV

    Leuk. Ben benieuwd. Ze scoort ook met de voet, altijd handig. Extra uitkijken dus voor de referees.

  5. rustaaagh

    @opleidenkey, hdm maakt duidelijk een keuze. Waar afgelopen jaren de spelers uit de eigen opleiding/scouting vertrokken naar Amsterdam, SCHC enz. Hopen ze wsc nu met het aantrekken van deze speelsters dat ze voortaan blijven. SCHC heeft jaren geleden ook die keuze gemaakt.

    1. opleidenkey

      Dat is prima natuurlijk, maar treed dan niet naar buiten als ‘beste opleidingsclub van Nederland’ als je er zelf geen vertrouwen in hebt en schep die verwachtingen dan ook niet bij de jeugd. Zal ook wel gevolgen hebben voor spelers in de nationale jeugdelftallen...

    2. Boearco

      @opleidenkey beste opleidingsclub van Nederland? Ik denk dat veel mensen dat niet eens zijn. Ze ronselen de regio leeg en zorgen daardoor voor sterke teams.

  6. Nvanas012

    Den Bosch be like ^

  7. rustaaagh

    @opleidenkey, Geen idee hoe ze naar buiten treden. Dit heeft niet zozeer te maken met verwachtingen scheppen en/of ergens geen vertrouwen in hebben. Dit heeft meer te maken met een ander podium creeren. Ze zien nu speelsters weggaan naar een play-offclub. Als ze met het aantrekken van (buitenlandse) speelsters zelf een play-offclub kunnen worden, dan blijven de speelsters die zelf zijn opgeleid/gescout msc voortaan wel.

  8. freddiejgc@gmail.com

    iedereen weet wie de andere Engelse spelers zijn die samen met Owsley naar de nederlandse competitie verhuizen

  9. lynnBosman

    ^ Lol ik lig onder een steen, vertel! Gokje Hannah Martin naar Hurley/SCHC? Naar mijn mening zijn er naast Owsley in het team maar enkele echte topspeelsters.


Wat vind jij? Praat mee...