Herstart Hoofdklasse staat gepland op 31 januari 2021

De HHcv en de KNHB zijn eruit: de herstart van de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren is vastgesteld op zondag 31 januari 2021. De competitie wordt weer opgepakt bij speelronde 8, de eerste ronde die destijds in oktober werd afgelast. Bij de herstart staan daardoor direct de toppers tussen de dames van Den Bosch en Amsterdam en die tussen de mannen van Bloemendaal en Kampong op de rol. 

De spelers in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren moeten vanaf 31 januari direct vol aan de bak met voor beide een dubbelprogramma in februari. De extra speelronden zijn niet zoals normaal het geval is op vrijdagavond gepland, maar op zaterdagmiddag. Dat heeft alles de maken met mogelijke nachtvorst.

Tilburg – Kampong

De KNHB heeft ook de wedstrijd tussen Tilburg en Kampong opnieuw vastgesteld op donderdag 4 februari 2021 om 20.30 uur.  De competitieleiding van de KNHB had dit in oktober gespeelde duel uit de uitgeslagen geschrapt omdat Kampong-speler Jip Janssen in afwachting van de uitslag van een coronatest toch was opgesteld. Kampong ging tegen dat besluit in beroep, maar de Beroepscommissie stelde de KNHB onlangs in het gelijk. Het eerste duel eindigde in een 2-4 overwinning voor Kampong.

Tulp Hoofdklasse Heren  Hoofdklasse Dames
Speelronde 8 31 januari 2021 31 januari 2021
Speelronde 9 7 februari 7 februari
Speelronde 10 14 februari zaterdag 13 februari
Speelronde 11 zaterdag 20 februari 14 februari
Speelronde 12 21 februari 21 februari
Speelronde 13 28 februari 28 februari

Na de dertiende speelronde op 28 februari ligt de Hoofdklasse een week stil in verband met de wedstrijden van de Nederlandse teams in de FIH Pro League. Vanaf 14 maart volgt de competitie het oorspronkelijke programma met de veertiende speelronde.

Hervatting zonder publiek

Bij de wedstrijden in de Hoofdklasse mag geen publiek aanwezig zijn, zo staat in het deze week verschenen hockeyprotocol. Dat schrijft tevens voor dat alle spelers en trainers zich voor de eerste training moeten laten testen op corona. Behalve voor de eerste training, moeten alle spelers een negatieve coronatest van de speeldag kunnen overleggen om deel te mogen nemen aan een wedstrijd. De KNHB betaalt voor alle clubs één coronatest voor alle spelers en begeleiders.

De Hoofdklasse mag worden hervat nadat het kabinet enkele weken geleden bekend maakte dat de topsport in Nederland per 17 december mag worden hervat. Enkele ploegen maakten van die eerste mogelijkheid gebruik en trainden donderdagavond al. Veel andere teams gaan dit weekend voor het eerst trainen. Zij moesten eerst nog de testen voor de spelers regelen.


15 Reacties

 1. Boearco

  Het zou geweldig zijn als iedereen kan opstarten eind januari. Maar met de huidige vaccinatie plannen en vooral het tempo waarin dit gaat, vrees ik dat we van een koude kermis thuis gaan komen. Het wordt echt niet eerder dan maart, voordat de rest kan gaan hockeyen.

  1. Dnieuwenhuis

   Ik zou zeggen, lekker hockeyen zonder stempel competitie. Gewoon geplande wedstrijden spelen en volgend seizoen beginnen we weer alsof dit seizoen niet is geweest. Geen druk wel/niet testen bij de belangrijke wedstrijd.

  2. KarelHockey

   Dit seizoen wordt er zeker geen competitie meer voor jeugd en senioren meer gespeeld. Herstart in september, in oktober de zaal in en kijken of maart’22 weer het oude hockeygevoel opgepakt kan worden. Elk ander scenario is niet realistisch. In januari beginnen is volstrekt niet mogelijk.

 2. stekel

  En nu maar hopen dat het oplaten van deze positieve ballon ook werkelijkheid wordt... hoop doet leven

 3. misha-van-oostveen

  Wat een ondoordachte opmerking door te zeggen dat er voor de jeugd niets veranderd is. Waarschijnlijk geen pubers thuis of überhaupt geen kinderen maar voor de groep tussen 14-18 is hun (hockey) wereld compleet anders.

  1. slbal

   Vertel me dan eens. Wat is er voor ze veranderd, buiten het feit dat ze geen competitiewedstrijden spelen.... Ze gaan naar school(straks 10 werkdagen niet, maar rest is toch vakantie), appen, snap chatten, instagrammen, gamen en sporten. Buiten de school hangen ze nog steeds met grote groepen, dicht bij elkaar(geen 1,5m afstand) rond. Knuffelen elkaar gewoon. Wacht, ze kunnen nu even een paar weken niet in de winkels hangen. Naar de kroeg mochten ze toch al niet en gingen ook niet eten in een restaurant....

  2. popov0702

   Hockeyster lekker simplistisch als je zo kunt denken. Jongeren lopen ernstig achter op school. Verder vind ik dat ze over het algemeen regels in acht nemen. Ik zie daarentegen wel moeders op school pleinen samen klitten

 4. slbal

  Waarom wordt de waarheid nou altijd als “zuur” weggezet door bepaalde mensen? Er zou eens gekeken moeten worden naar meer dan de Nederlandse “zielige” jeugd. De jongens in Nigeria die ontvoerd waren hebben het stukken zwaarder! De kinderen in Peru die met kerst schoolboeken krijgen hebben het stukken zwaarder! De jeugd hier zeurt maar wat en hebben, ondanks een paar beperkingen een heel goed en zeer rijk leven en zeuren en klagen er op los.

 5. misha-van-oostveen

  Nog maar 1 keer proberen hockey ‘ster’ Ja de jeugd mag trainen, ja de jeugd mag onderling spelen, ja de jeugd in Afrika en Syrië hebben het (veel) zwaarder maar geloof me: ik zie vanuit mijn werk dat het voor pubers zwaar is, zij hebben het recht om de vergelijkingen die jij maakt niet te kunnen overzien. Wat een beperkte blik. Ik weet niet waar je woont ( misschien in een hockeyreservaat) maar je snapt er helaas maar weinig van. De grootste haarden zijn o.a. de scholen en studenten. Deze groep wordt wel degelijk enorm beperkt

  1. SanderE

   Pampergeneratie en ouders. Met jouw uitstraling, denkwijze en uitlatingen snap ik dat de kinderen in jouw omgeving het zwaar hebben. Dat nemen ze regelrecht van je over en wordt dus voor ze bevestigd. En nee, de kinderen kunnen hier niks aan doen!!!

  2. slbal

   @hockey “dier” Je heb het erover dat ze recht hebben dingen niet te kunnen overzien. Ze moeten eens leren dat ze plichten hebben! Op dit moment bestaan die uit afstand bewaren, handen wassen etc en dat kunnen ze al niet(zie hoge aantal besmettingen in deze groep). En ja, ik zie ze bij de scholen buiten hangen om elkaar heen. De pubers van tegenwoordig willen allemaal als volwassenen gezien en behandeld worden, maar als ze dan aangesproken worden op hun verantwoordelijkheden, dan hebben ze het zo zwaar en zijn ze zielig. Het is goed dat ze een keer een tegenslag meemaken! Zullen ze wel vaker tegenkomen in hun leven.

 6. FIHCOACH

  Helaas zal ook de groep van 10 tot 30 jaar hard getroffen worden wij trainen met de jeugd gewoon door. Maar elke week wel een stuk of 5 positief getest kind dat baart me zorgen en we zijn er nog lang niet in Zuid Korea en Hong Kong is de 3e golf net begonnen en zij lopen 6 maanden voor op ons dit is niet zomaar weg en gelukkig kunnen wel buiten trainen . Ga elke dag wandelen , sport om jezelf fit te houden . Dit gaat nog in het meest positieve geval een jaar duren......


Wat vind jij? Praat mee...