HGC breekt per direct met vrouwencoach De Vos

Robbert-Jan de Vos vertrekt per direct als coach bij de vrouwen van HGC. De Wassenaarse club meldt dat er gezamenlijk is besloten dat het goed is dat de wegen scheiden tussen de trainer en de spelersgroep.

HGC en De Vos kwamen tot deze conclusie bij een tussentijdse evaluatie, schrijft de vereniging. De Vos keerde in 2020 terug in Wassenaar, als opvolger van Yara Casteleijn. In de afgelopen twee jaar werkten De Gazellen zich op van degradatiekandidaat tot middenmoter.

HGC trok grote namen aan als Eva de Goede en Margot van Geffen, maar konden vooralsnog geen echte aanval plaatsen op de gevestigde orde. Na twaalf duels staan de Zuid-Hollanders weliswaar vijfde, maar hebben zij evenveel verliespunten als nummer negen Tilburg. De helft van de duels van HGC eindigden in een nederlaag.

De Vos afgelopen zondag voorafgaand aan de 1-0 nederlaag tegen Den Bosch. Foto: Willem Vernes

‘Goed fundament’

‘Ik heb mijn werk bij HGC altijd met veel plezier gedaan en vertrek bij Dames 1 in de wetenschap dat er een goed fundament ligt waarop kan worden verder gebouwd’, reageert De Vos in het persbericht. ‘Ik wens het team en de staf alle succes toe en hoop dat de ambities ten aanzien van Dames 1 binnen afzienbare tijd zullen worden gerealiseerd.’

HGC zoekt ondertussen naar een opvolger voor De Vos, die mogelijk wel actief blijft voor de jeugdafdeling van de club.

 


Wat vind jij? Praat mee...