HGC stelt Suzan Veen-Van der Wielen aan als hoofdcoach

HGC heeft een opvolger gevonden voor Robbert-Jan De Vos, die afgelopen week plotseling aan de kant werd gezet omdat de chemie met de spelersgroep was uitgewerkt. De huidige nummer vijf van de Hoofdklasse Dames gaat in zee met 194-voudig international Suzan Veen-Van der Wielen.

Als speelster heeft Veen-Van der Wielen een rijk verleden bij de club uit Wassenaar. Zij was in de jaren negentig onderdeel van een gouden lichting, die drie landstitels veroverde. ‘Ik vind het heel mooi om bij mijn oude club terug te keren en kijk ernaar uit om met deze talentvolle ploeg aan de slag te mogen gaan’, zegt Veen-Van der Wielen. Met het Nederlands elftal won ze twee bronzen olympische medailles, in 1996 (Atlanta) en in 2000 (Sydney).

‘Het is geweldig dat Suzan haar expertise wil inzetten om Dames 1 te coachen en de ploeg met nieuw elan na de winterstop een volgende stap te laten maken’, zegt Mark van Loon, tophockeybestuurder van HGC. ‘Bovendien heeft Suzan een meer dan groot blauw HGC-hart.’

Voor Veen-Van der Wielen, de moeder van Heren 1-speler Lucas Veen, wordt het haar tweede grote klus in het trainersvak. Van 2017 tot en met 2020 stond ze aan het roer van Schaerweijde Heren 1. HGC laat in een persbericht weten dat het in lijn der verwachting ligt dat zij ook volgend seizoen coach van Dames 1 is.


2 Reacties

  1. Mark Bouwman

    Mooi en prima: waarom zou je eindeloos zoeken als de oplossing al op je club rondloopt

  2. aernoud-lippmann

    Geweldig goede keus ! 💙🖤


Wat vind jij? Praat mee...