HK (D) 10/9: Amsterdam eerste koploper na eenvoudige zege op Huizen

Het Hoofdklasse Dames-seizoen 2017/2018 is los! Een nieuw tijdperk zonder grote namen als Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen. De dames begonnen nog weifelend; bij rust was er bij vier van de zes wedstrijden nog niet gescoord. Grote winnaar van het eerste speelweekend is Amsterdam. Dankzij een ruime zege op promovendus Huizen voeren de hoofdstedelingen deze week de ranglijst aan.

Kampong – Den Bosch 0-1 (0-0)

Moeizaam ging het, maar acht minuten voor tijd bevestigde Margot van Geffen het veldoverwicht van Den Bosch door te scoren. Het was de enige treffer in een wedstrijd die niet echt los kwam. In de eerste helft had Den Bosch al afstand moeten nemen van Kampong, maar de ploeg van Raoul Ehren, zonder Lidewij Welten, kreeg de bal niet achter Alexandra Heerbaart. Malou Pheninckx had de 1-0 voor Kampong nog op haar stick bij een strafcornerrebound. Haar huisgenoot Marloes Keetels redde echter schitterend op de lijn. Lees hier meer over de wedstrijd.

’62 Margot van Geffen 0-1

Groningen – Oranje-Rood 0-1 (0-0)

Laura Nunnink maakte het enige doelpunt voor de Eindhovenaren in de verre uitwedstrijd bij Groningen. Zij deed dat uit de counter op aangeven van nieuwkomer Sophie van Nieuwamerongen.

’42 Laura Nunnink 0-1

SCHC – hdm 1-3 (0-0)

De verrassing van speelronde 1: hdm wint van SCHC, dat het stelde zonder aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel. Sanne Pheninckx opende de score voor hdm. Vlak voor tijd verdubbelde Pien van Nes de marge nog uit de strafcorner. Caia van Maasakker scoorde nog wel voor SCHC, niet uit een strafcorner overigens, maar die aansluitingstreffer zorgde niet voor de opstanding van SCHC. Mascha Sterk maakte de 1-3 nog voor de Haagsen.

’37 Sanne Pheninckx 0-1
’55 Pien van Nes 0-2 (sc)
’57 Caia van Maasakker 1-2
’67 Mascha Sterk 1-3 (sc)

Bloemendaal – Hurley 1-2 (1-2)

Bloemendaal kon de flitsende start geen passend gevolg geven. Al na vier minuten had aanvoerder Melle Spruijt de Mussen op voorsprong gezet. Carmel Bosch, overgekomen van Kampong, maakte in de 23ste minuut gelijk en Teuntje Horn zette Hurley nog voor rust op voorsprong. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

‘4 Melle Spruijt 1-0 (sc)
’23 Carmel Bosch 1-1 (sc)
’33 Teuntje Horn 1-2

Amsterdam – Huizen 4-1 (2-0)

Amsterdam staat bovenaan na een makkelijke overwinning op nieuwkomer Huizen. Kitty van Male en de van Kampong overgekomen Marijn Veen scoorden beiden twee maal. Eva den Hartog gaat de geschiedenisboeken als de eerste doelpuntenmaakster voor Huizen in de Hoofdklasse. Lees hier meer over de wedstrijd.

’17 Marijn Veen 1-0 (sc)
’26 Kitty van Male 2-0
’36 Marijn Veen 3-0 (sc)
’49 Kelly Jonker 4-0
’61 Eva den Hartog 4-1

Nijmegen – Laren 2-3 (0-0)

Drie rake strafballen in het derde kwart zetten de 1-2 op het scorebord van Nijmegen. Lieke van Wijk was belangrijk voor de bezoekers van Laren door twee keer raak te schieten vanaf de stip. Senna Bombach bracht de spanning terug in de wedstrijd door voor promovendus Nijmegen te scoren. Een stuntje zat er niet in voor de Gelderse ploeg, Maxime Kerstholt maakte zeven minuten voor tijd de 1-3. Lees hier meer over de wedstrijd.

’40 Lieke van Wijk 0-1 (sb)
’45 Lieke van Wijk 0-2 (sb)
’51 Senna Bombach 1-2 (sb)
’63 Maxime Kerstholt 1-3
’68 An Nijkamp 2-3