HK (D): Amsterdam langs Oranje-Rood, Huizen en Groningen gelijk

Amsterdam heeft op de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames de topper tegen Oranje-Rood met 2-1 gewonnen. In de onderste regionen pakte Groningen op bezoek bij Huizen een punt (1-1). Landskampioen Den Bosch boekte een minieme zege op Pinoké (1-0) en Hurley won in Utrecht met 3-0 van Kampong.

Met zes punten uit twee duels heeft Amsterdam een prima dubbelweekend achter de rug. Na de 7-1 zege op Huizen, afgelopen vrijdag, werd zondag in Eindhoven met 2-1 gewonnen van Oranje-Rood. Charlotte Vega zette Amsterdam op voorsprong, nadat de aanvalster attent reageerde bij een scrimmage na een strafcorner. Eva de Goede verdubbelde de score na rust uit een strafbal. Maria Granatto bracht vijf minuten voor tijd de spanning terug in het duel met de aansluitingstreffer, maar Oranje-Rood slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. Lees hier het wedstrijdverslag.

Huizen had in de kelderkraker tegen Groningen lange tijd zicht op drie punten. De ploeg was al na tien minuten op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Vera van Schagen. Dat leek ook de winnende treffer te worden, maar in de slotfase maakte Noor Hakker gelijk. Hierdoor voorkwam zij een nederlaag voor Groningen, dat nog wel hekkensluiter blijft maar concurrent Huizen niet zag uitlopen. Lees hier het wedstrijdverslag.

SCHC boekte een ruime zege op hdm en behield hierdoor de koppositie die de ploeg afgelopen vrijdag overnam van Den Bosch. Caia van Maasakker en Delfina Merino verdeelden het kwartet doelpunten van SCHC netjes onder elkaar. Van Maasakker was daarbij twee keer succesvol uit de strafcorner. Voor hdm was Fay van der Elst succesvol uit een corner.

Laren is Oranje-Rood op de ranglijst gepasseerd en bezet de vierde plaats na de 4-2 zege op Bloemendaal, dat wel al na twee minuten op voorsprong kwam via een rake strafbal van Pili Romang. Nog voor rust boog Laren die achterstand om in een 3-1 voorsprong. Joëlle Ketting, Lieke van Wijk en Lisanne de Lange waren trefzeker. Na rust maakte Bente van der Veldt er 1-4 van. Met haar tweede doelpunt van het duel bepaalde Romang de eindstand op 2-4.

De Bosch boekte een magere overwinning op Pinoké. Een doelpunt van Frédérique Matla voor rust was voldoende voor de drie punten. De landskampioen kon geen beroep doen op de geblesseerde Lidewij Welten. Ook Maartje Krekelaar ontbrak, nadat ze afgelopen week betrokken was bij een auto-ongeval. Eerder was al bekend dat Marloes Keetels door een blessure de eerste seizoenhelft zou missen.

Kampong leed de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Hurley was met duidelijke cijfers te sterk voor de Utrechtse ploeg. Het werd 0-3. Al na twee minuten zette Teuntje Horn Hurley op het goede spoor. Nog voor rust maakte Lise Donkersloot uit een strafcorner er 0-2 van. Vlak voor tijd bepaalde Maartje van der Vis de eindstand op 0-3.


Reacties op dit bericht zijn gesloten.