HK (D): Bloemendaal boekt o zo belangrijke zege op Groningen

Bloemendaal leek een paar weken geleden zonder play-outs in de Hoofdklasse Dames het seizoen te kunnen eindigen, maar zat vorige week na de nederlaag tegen Huizen plots weer in de rats. Op ’t Kopje kan coach Teun de Nooijer na zondag weer wat gemakkelijker adem halen. Hij won met zijn ploeg met 1-0 van Groningen. Bovenin maakten SCHC, Oranje-Rood en Laren in de strijd om de resterende twee play-offtickets geen fouten.

SCHC leek na tien minuten spelen op een eenvoudige zege af te stevenen. Door treffers van Charlotte Stapenhorst en Caire Verhage was het toen al 2-0 voor de thuisploeg. Maar Kampong gaf zich in Bilthoven niet zo gemakkelijk gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het was niettemin Roos Drost die SCHC aan de belangrijke 3-2 zege hielp en ervoor zorgde dat haar ploeg achter Amsterdam en Den Bosch de beste kansen papieren heeft voor een play-offticket.

 

Myrthe van Kesteren bezorgde Bloemendaal zondag de zege op Groningen. Foto: Koen Suyk

Myrthe van Kesteren was in Bloemendaal de meest bejubelde speelster van de thuisploeg. Ze had waarschijnlijk zelf ook niet verwacht dat haar doelpunt in de tweede minuut voldoende zou zijn voor de zege op Groningen. Bloemendaal heeft nu, met veertien punten, liefst zes punten voorsprong op Huizen dat wel op een play-outplek staat. Groningen staat nog steeds laatste.

Amsterdam won voor het eerst sinds 2014 in eigen huis van Den Bosch en nam daarmee een voorschot op het kampioenschap van de reguliere competitie. Lees het wedstrijdverhaal plus de reactie van deze topper.

Marijn Veen heeft Amsterdam op 3-1 gebracht tegen Den Bosch. Links Jacky Schoenaker en rechts Charlotte Vega. Foto: Koen Suyk

Nijmegen heeft dit seizoen pas vijf punten gehaald, maar de ploeg van coach Matthijs Brouwer blijkt sinds de winterstop wel een ploeg die lastig te verslaan is. Tegen hdm kwam Nijmegen knap 1-0 voor en had lange tijd zicht op een goed resultaat tegen de Haagse formatie. Uiteindelijk velde Demi Lefranc met twee treffers het oordeel over de Gelderse formatie.

Demi Lefranc van hdm. Foto: Willem Vernes

De overwinning van Laren moest zondagmiddag uit de tenen komen, terwijl de thuisploeg nog zo voortvarend uit de startblokken was gekomen. Eerst was er de 2-0 voorsprong, later het 3-1 voordeel, maar Hurley liet zich niet van de wijs brengen stond na een uur spelen brutaal op 3-3. Drie minuten voor tijd zorgde Josien Galama er met een treffer voor dat Laren zich handhaaft op plek vier. Met net zo veel punten, maar een wedstrijd minder dan nummer vijf Oranje-Rood.

Oranje-Rood speelde tegen Huizen de frustratie van de nederlaag tegen SCHC van vrijdagavond van zich af. Als de Eindhovense formatie en concurrent Laren de komende wedstrijden winnen, gaan zij op de laatste speeldag (op 22 april) onderling uitmaken via mag deelnemen aan de play-offs. Nu al een duel om naar uit te kijken.


Wat vind jij? Praat mee...