HK (D): Sterk Hurley grijpt maar net mis tegen Laren

Naast Den Bosch – Amsterdam werd er nog een andere topper gespeeld deze vrijdagavond. Hurley en Laren maakten het spannend: Laren pakte pas in de laatste seconde van de wedstrijd de drie punten. 

Hurley – Laren 1-2 (0-1)

Hurley en Laren maakten er een spectaculaire avond van. De twee ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Macey de Ruiter zag haar backhandinzet vroeg in de wedstrijd nog stranden, maar één op één met keepster van Hurley Wendela van Dedem bleef ze kalm en pushte ze de 0-1 binnen. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Hurley hield veel balbezit, maar creëerde weinig echt gevaarlijke kansen. Met name de strafcorners liepen niet. Een strafbal in het derde kwart bracht uitkomst. Lisa Visser pushte oog in oog met Joyce Sombroek raak. Het duel eindigde met een zinderende slotfase. Een aantal kansen van Hurley bleef onbenut en in de laatste seconde kreeg Laren nog een strafcorner. Die werd uitgerekend door verdedigster Jet de Graeff, die naar eigen zeggen sinds de B-jeugd niet meer scoorde, binnen geslagen. Laren wint, op het nippertje.

‘4 Macey de Ruiter 0-1
’46 Lisa Visser 1-1 (sb)
’70 Jet de Graeff 1-2 (sc)

Bloemendaal-keepster Diana Beemster pakt op knappe wijze een strafbal van Jorien Werumeus Buning van Groningen. Foto: Jacob Gunter.

Groningen-Bloemendaal 1-2 (0-1)

Bloemendaal zal van tevoren zeker niet hebben uitgekeken naar een trip naar Groningen, maar de terugreis moet een prettige zijn geweest door de 1-2 zege. Held aan de kant van Bloemendaal was keepster Diana Beemster. Zij pakte in de slotfase een strafbal van Jorien Werumeus Buning, waardoor de 1-2 stand bleef gehandhaafd. Door de zege op Groningen heeft Bloemendaal zelfs de aansluiting met de onderkant van de middenmoot gevonden en laat het de degradatiekandidaten voorlopig achter zich. Een van die voorname kandidaten is Groningen dat nog steeds slechts een punt heeft.

’12 Kim van Leeuwen 0-1 (sc)
’39 Pilar Romang 0-2
’46 Jorien Werumeus Buning (sb)

Kampong- SCHC 1-4 (0-2)

SCHC hield vorige week een behoorlijk kater over aan het duel tegen Oranje-Rood, waarin de ploeg uit Bilthoven niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Die frustratie speelde SCHC vrijdagavond van zich af op Kampong. Prettig voor SCHC: de corner van Caia van Maasakker liep goed. De international scoorde tweemaal vanaf de kop van de cirkel.

‘4 Caia van Maasakker 0-1 (sc)
’12 Ginella Zerbo 0-2
’36 Caia van Maasakker 0-3 (sc)
’48 Claire Verhage 0-4
’58 Lisette Korink 1-4

Huizen – Oranje-Rood 0-1 (0-1)

Huizen had op eigen veld het hele duel uitzicht op een punt in het treffen met Oranje-Rood. Uiteindelijk bleek een treffer van Yibbi Jansen voldoende voor de winst van de Eindhovense formatie. Net als Groningen heeft Huizen nog steeds slechts een punt.

’18 Yibbi Jansen 0-1

HDM- Nijmegen 5-1 (3-1)

Hdm had in eigen huis niet veel moeite met het dapper strijdende Nijmegen. Al na een helft stond de Haagse formatie op een comfortabele 3-1 voorsprong. Pien van der Heide scoorde twee keer voor hdm.

’12 Fay van der Elst 1-0
’17 Pien van der Heide 2-0
’29 Nina van der Marel 3-0
’32 Klaartje Mientjes 3-1
’51 Pien van Nes 4-1
’55 Pien van der Heide 5-1

Den Bosch – Amsterdam 3-1 (3-1)

Na een spannend en doelpuntrijk begin bleek Den Bosch een maatje te groot voor Amsterdam. Een hoofdrol werd opgeeist door Maartje Krekelaar, die twee keer scoorde. Lees hier het wedstrijdverslag.

‘4 Maartje Krekelaar 1-0
‘5 Marijn Veen 1-1
’11 Maartje Krekelaar 2-1
’31 Marloes Keetels 3-1


4 Reacties

 1. gert18

  Hurley-Laren 1-2

 2. MarjoleinKruijt

  P l Pplpp l p Lpppppp ppl l plpppll

 3. MarjoleinKruijt

  Pfff lplp

 4. MarjoleinKruijt

  Loonkloof


Wat vind jij? Praat mee...