HK (D): Huizen pakt belangrijke zege in strijd tegen degradatie

Huizen boekt een heel lekkere overwinning op Bloemendaal. De promovendus uit het Gooi stond samen met Nijmegen en Groningen onderaan de ranglijst met vijf punten. Door te winnen van Bloemendaal, neemt Huizen wat afstand van de onderste twee plekken. Gitte Michels maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Tegelijkertijd verbrak Den Bosch haar eigen nationale record. De Brabantsen zijn nu 49 duels op rij ongeslagen in de Hoofdklasse. 

49 Hoofdklasse-competitiewedstrijden op rij zijn de dames van Den Bosch al ongeslagen. Daarmee heeft de ploeg van Raoul Ehren haar eigen recordreeks verbeterd. Maandag werd gewonnen van Groningen, dat de eerste competitiezege van een paar dagen geleden geen goed gevolg kan geven. Tegen de recordkampioen is dat het geen schande.

Wat zullen de speelsters van Huizen blij zijn. De promovendus zag Groningen en Nijmegen hen tot gelijke hoogte, vijf punten, naderen op de ranglijst. Het werd heter en heter onder de voeten van de ploeg van Boaz Jansen, die zo graag wil handhaven dit jaar. De overwinning op Bloemendaal is daarom een belangrijke. Gitte Michels maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Koploper Amsterdam maakte geen fout tegen Laren. Het werd 2-0 dankzij goals in de eerste helft van Charlotte Vega en Marijn Veen. Laren, dat zo sterk aan het seizoen begon, blijft dus nog een tijdje buiten de top 4. Lees hier meer over de wedstrijd.


Wat vind jij? Praat mee...