HK (D): Huizen wint degradatiekraker van Nijmegen

Huizen heeft de eerste overwinning op het hoogste nationale niveau te pakken. Thuis versloeg de ploeg uit het Gooi medepromovendus Nijmegen met 3-1. De dames van Laren wonnen het belangrijke potje met Oranje-Rood. En SCHC moest net als de tien eerdere tegenstanders van Den Bosch dit seizoen capituleren.

Groningen – Kampong 0-2 (0-1)

Groningen sluit de eerste seizoenshelft af met slechts één punt. Dat is een flinke tegenvaller voor de vorig jaar zo verrassende formatie van Marc Materek. Zondag verloor Groningen voor de tiende keer het seizoen. Ook bij Kampong loopt het allemaal nog niet super, maar door de overwinning in het hoge noorden –  de derde voor de Utrechters dit seizoen – sluiten de Utrechters de eerste seizoenshelft positief af.

’26 Michelle Fillet 0-1
’52 Sophie Bray 0-2

Huizen – Nijmegen 3-1 (1-1)

Historie in Huizen. De promovendus boekte de allereerste zege ooit in de Hoofdklasse. De overwinning werd geboekt op Nijmegen – die andere promovendus.

’25 Amber Folmer 1-0
’30 Michelle Simons 1-1
’36 Amber Folmer 2-1
’67 Gitte Michels 3-1 (sc)

Hurley – Amsterdam 0-1 (0-1)

Een hele vroege goal van Charlotte Vega bepaalde de uitkomst van het duel tussen buren Hurley en Amsterdam. Al in de vijfde minuut schoot de Amsterdamse spits raak.

‘5 Charlotte Vega 0-1

Hdm – Bloemendaal 3-2 (2-0)

Hdm wint de thuiswedstrijd van Bloemendaal en blijft in het spoor van de playoff-plekken. De Haagse dames hebben inmiddels negentien punten en kunnen terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Bloemendaal doet het ook niet onaardig. De Mussen staan halverwege op een veilige negende plek.

‘3 Julia Verschoor 1-0 (sc)
’19 Pien van Nes 2-0 (sc)
’60 Chloe Watkins 2-1
’63 Nina van der Marel 3-1
’68 Melle Spruijt 3-2 (sc)

Den Bosch – SCHC 2-0 (1-0)

Den Bosch wint van SCHC en heeft dus de eerste seizoenshelft alle duels gewonnen. Ook SCHC lukte het niet om dat te voorkomen. Stichtsche staat halverwege verrassend vijfde op de ranglijst – onder de stand van de Bilthovense dames. Lees hier meer over de wedstrijd.

’34 Ireen van den Assem 1-0
’48 Marlies Verbruggen 2-0

Oranje-Rood – Laren 0-1 (0-1)

Laren doet weer prima zaken. De jonge formatie van Robert-Jan Cox versloeg concurrent Oranje-Rood en klimt door die zege over de tegenstander heen op de ranglijst naar een fraaie derde plek.

’18 Laurien Leurink 0-1


Wat vind jij? Praat mee...