HK (D): SCHC, Kampong en Oranje-Rood pakken de volle buit

In de Hoofdklasse Dames werden zondag door afgelastingen drie van de zes wedstrijden die op het programma stonden gespeeld. In Utrecht won Kampong voor eigen publiek met 3-1 van hdm. De dames van Oranje-Rood boekten een mooie uitoverwinning door op bezoek bij Nijmegen met 0-2 te winnen. 

Voor eigen publiek won Kampong zondagmiddag van hdm met 3-1. De wedstrijd aan de Laan van Maarschalkerweerd werd mede mogelijk gemaakt door de Utrechtse brandweer. Door vorst kon namelijk het eigen sproeisysteem niet gebruikt worden en dus werd er een beroep gedaan op de kunde van de rode spuitgasten. En voor de Kampongse formatie met succes, want zij boekten voor het eerst dit seizoen een thuisoverwinning.

Ondanks de inspanningen van de brandweer vond Sonja Thomann, coach van hdm, dat het duel nooit gespeeld had mogen worden. ‘Mijn aanvoerder Pien van Nes is door dit veld nu geblesseerd uitgevallen. Dit is Hoofdklasse-onwaardig’, aldus Thomann.

Voor de achtste keer op rij won Oranje-Rood zondag een competitieduel van Nijmegen. Dit dankzij twee goals halverwege de eerste helft van de Japanse Hazuki Nagai en international Laura Nunnink. Dankzij de 0-2 zege heeft de Eindhovense formatie van coach Toon Siepman nu 16 van de behaalde 23 punten op vreemde bodem behaald.

Voor de twintigste keer op rij heeft Hurley niet kunnen winnen van angstgegner SCHC. De Stichtse dames toonden zondagmiddag voor eigen publiek in het laatste kwart hun spierballen, maakten binnen vijf minuten drie treffers en wonnen uiteindelijk met 4-1.

Afgelastingen

Amsterdam – Laren
Bloemendaal – Huizen
Groningen – Den Bosch

De samenvattingen van de gespeelde wedstrijden zijn zondagavond vanaf 19:15 te zien bij Ziggo Sport.


Wat vind jij? Praat mee...