HK (D): Laren weet net stunt van Huizen te voorkomen

Goed nieuws voor Den Bosch. De regerend landskampioen won ook de tiende wedstrijd van het seizoen en zag Joosje Burg haar rentree maken. Amsterdam herstelde zich van de teleurstellende nederlaag vrijdagavond door hdm te verslaan. Laren had het heel benauwd bij de buren van Huizen, maar stelde alsnog orde op zaken in de tweede helft.

SCHC – Groningen 4-0 (2-0)

Er is gezegd dat SCHC dit seizoen nog niet top draait, maar de Bitlhovense ploeg staat na tien wedstrijden wel ‘gewoon’ weer derde. Zondag versloeg Stichtsche zonder al te veel problemen Groningen, dat laatste blijft.

‘5 Charlotte Stapenhorst 1-0
’27 Ginella Zerbo 2-0 (sb)
’52 Caia van Maasakker 3-0 (sc)
’54 Caia van Maasakker 4-0 (sc)

Bloemendaal – Den Bosch 0-6 (0-3)

Bloemendaal won vrijdagavond voor de derde keer dit seizoen, maar met het bezoek van recordkampioen Den Bosch konden de Noord-Hollanders niet zo veel. Het werd 0-6. Bij Den Bosch maakte Joosje Burg haar rentree na lang blessureleed. Lees hier meer over de wedstrijd.

Amsterdam – hdm 4-1 (1-0)

Amsterdam heeft na de teleurstelling van vrijdag de draad weer opgepakt. Een degelijke 4-1 overwinning was het resultaat tegen hdm.

‘6 Charlotte Vega 1-0
’37 Kelly Jonker 2-0
’47 Eva de Goede 3-0
’60 Renée van den Brand 3-1 (sc)
’61 Jacky Schoenaker 4-1 (sc)

Nijmegen – Hurley 0-2 (0-1)

Ook Hurley won weer na een nederlaag op vrijdag. Dat betekent dat de Amsterdammers de aansluiting bewaren met de top 4. In en tegen Nijmegen werd het 0-4.

’21 Maartje van der Vis 0-1
’70 Marente Barentsen 0-2 (sc)

Laren – Huizen 3-2 (1-2)

Wat was Huizen dicht bij een stunt! De ploeg van Boaz Janssen stond na zeventien minuten spelen pardoes met 0-2 voor tegen Laren en leek af te stevenen op de eerste Hoofdklasse-zege in de historie van de club. Laren rechtte de rug en via drie doelpunten bleven de punten toch aan de Eemnesserweg. Lees hier meer over de wedstrijd.

’11 Sascha Olderaan 0-1 (sc)
’17 Gitte Michels 0-2 (sc)
’30 Maxime Kerstholt 1-2
’47 Laurien Leurink 2-2
’60 Joelle Ketting 3-2

Kampong – Oranje-Rood 0-1 (0-0)

Eén doelpuntje is genoeg, weet Oranje-Rood ook. Vrijdag wonnen de Eindhovenaren al met die marge van Huizen en twee dagen later gebruikten ze hetzelfde recept tegen Kampong. Nu maakte Laura Nunnink in de zestigste minuut van de wedstrijd de enige treffer. OR staat derde, Kampong achtste.

’60 Laura Nunnink 0-1