HK (D): SCHC net langs OR, Den Bosch pakt Amsterdam

Twee minuten voor tijd lukte het SCHC om Oranje-Rood te kloppen, door de winnende goal van Ginella Zerbo. Tussen Den Bosch en Amsterdam bleef het lang gelijk. Maar in de tweede helft wist Den Bosch de drie punten te pakken. 

Dankzij twee rake strafcorners in de eerste helft kwam Oranje-Rood op een comfortabele 0-2 voorsprong. Valerie Magis en Daphne van der Velden waren trefzeker. Maar SCHC kwam terug. Ginella Zerbo en Kyra Fortuin trokken de stand weer gelijk: 2-2. Zerbo trok ook de overwinning voor Stichtsche over de streep door twee minuten voor tijd de 3-2 te scoren.

In de kraker Den Bosch – Amsterdam bleef het lang 0-0. Lieke Hulsen brak in de 52ste minuut de ban en legde de 1-0 voor Den Bosch erin. Een paar minuten later bepaalde Ireen van den Assem uit de strafcorner de eindstand op 2-0. Lees hier de live-updates van die wedstrijd terug.

Foto: Willem Vernes

Na de 8-0 overwinning op Groningen zat Laren op rozen, maar tegen hdm liep het anders. Tessa Beetsma zette hdm eind eerste helft op voorsprong tegen Laren. Na treffers van Maxime Kerstholt, opnieuw hdm en Josien Galama stond de eindstand 2-2 op het scorebord.

Myrthe van Kesteren zette Bloemendaal op voorsprong tegen Hurley. De Amsterdamse ploeg die zo druk versterkingen verzamelde kent nog geen sterke seizoensstart en staat nog op nul punten. Strafcornerkanon Gitte Michels hielp Hurley uiteindelijk aan het eerste punt dit seizoen: zij legde de 1-1 in de Bloemendaalse goal.

Na een doelpuntloze eerste helft was het voor het publiek genieten in de tweede helft. Het was Frederique Malefason die Pinoké op voorsprong zette. De euforie was echter van korte duur. Slechts één minuut later lag hij erin aan de andere kant. Fieke Hof tekende voor de treffer van Groningen. Luttele minuten later was de voorsprong voor de thuisploeg er echter wel weer, na een treffer van de stick van Frances Westenberg. De ervaren Willemijn Bos bracht de stand weer in evenwicht uit de strafcorner in de 59ste minuut. Gabi Nance zette Pinoké vervolgens weer op 3-2. In de laatste minuut maakte Hedi Koning de 3-3.

Kampong had weinig moeite met Huizen. Al in de eerste minuut was nieuwe aanwinst van dit seizoen Margot Zuidhof trefzeker. Via Michelle Fillet en opnieuw Zuidhof werd de stand al snel uitgebreid naar 3-0. Na rust ging Kampong door. Nina Notman tekende voor de 4-0 en Zuidhof voltooide haar hattrick en zette in de slotfase de eindstand: 5-0, op het scorebord.


Wat vind jij? Praat mee...