HK (D): SCHC wint topper dankzij twee goals van Zerbo

De topper op het menu bij de dames was natuurlijk het treffen tussen SCHC en Amsterdam. Stichtsche herstelde zich prima van het onverwachte doordeweekse gelijkspel tegen Hurley door met 3-1 te winnen van de vrouwen uit de hoofdstad. Ginella Zerbo scoorde twee keer.

Al in de vierde minuut was de toon van het duel gezet toen Ginella Zerbo scoorde op eigen veld voor SCHC. Een half uur later deed Delfina Merino daar nog een schepje bovenop voor de Bilthovense formatie. Maria Verschoor kon namens Amsterdam pas in de slotfase wat terugdoen, toen SCHC al ruim 20 minuten met 3-0 voor stond dankzij een tweede goal van Zerbo. Lees hier het wedstrijdverslag.

Ook een kraker, maar dan aan de andere kant van de ranglijst. Beide ploegen hebben moeite met scoren en dat bleek ook zondag weer. Het enige doelpunt dat gemaakt werd door de Argentijnse Pili Romang – in de derde minuut uit een strafbal – bleek voldoende voor de Bloemendaalse winst.

Na de afstraffing vorige week op eigen veld tegen promovendus Pinoké mocht hdm zondag op bezoek bij recordkampioen Den Bosch – iets wat normaal niet heel vrolijk stemt. De Haagse dames hielden ruim een helft prima stand in Brabant, maar moesten uiteindelijk capituleren bij een strafcorner van Ireen van den Assem.

Met een rugzak vol zelfvertrouwen na de uitstekende 4-0 zege op hdm vorige week ontving Pinoké vandaag Laren. Maar al vrij snel lieten de dames uit het Gooi zien dat zij van een kaliber zijn. Lees hier het wedstrijdverslag.

Kampong versus Oranje-Rood bleek precies het gelijkopgaande duel dat voorspeld was. Dat de ploegen de punten deelden na een 1-1 stand was dan ook zo verrassend.

Heeft Hurley de weg omhoog gevonden nadat hun wedstrijd vorige week gestaakt werd? De ploeg uit het Amsterdamse Bos won van Huizen en heeft deze week vier punten verzameld, vier keer zoveel als in de voorbije maand. Gitte Michels maakte de openingstreffer voor Hurley tegen haar oude ploeg.


Wat vind jij? Praat mee...