HK (D): Zeperd voor hdm op eigen veld tegen Pinoké

Het duel Hurley – SCHC viel zondag letterlijk in het water. Wegens de heftige regenval werd die wedstrijd afgelast. De andere vijf potjes in speelronde 5 vonden – in de stromende regen – wel doorgang. Laren pakte de winst in een gelijkopgaand duel met Kampong. Den Bosch staat na vandaag weer als vanouds bovenaan de ranglijst, de Brabanders wonnen eenvoudig van Groningen. Amsterdam en Oranje-Rood wonnen ook en delen mee in de koppositie.

Het duel verdiende misschien geen winnaar en lang leek het dat Laren – Kampong doelpuntloos onbeslist zou blijven. Tot Elin van Erk in de 56ste minuut de thuisploeg naar de overwinning tipte na een ingestudeerde corner. Lees hier het wedstrijdverslag.

Een zorgeloze overwinning van Den Bosch op Groningen. De Brabanders stonden na een half uur spelen al met 3-0 voor tegen de thuisploeg. Door de zege stijgt de ploeg van Raoul Ehren van de vijfde naar de eerste plek. De dames uit Groningen staan laatste.

Een benauwde uitslag, maar Amsterdam won niettemin van Bloemendaal. De Mussen waren ontzettende dicht bij een stunt in het Amsterdamse Bos door het gerenommeerde Amsterdam lang op 0-0 te houden. Het moest tot de 69ste minuut duren voordat Kimberly Thompson alsnog de verlossende treffer uit een strafcorner maakte voor Amsterdam.

En met Oranje-Rood hebben we de derde koploper in de Hoofdklasse Dames te pakken. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van Huizen en hebben net als Den Bosch en Amsterdam inmiddels twaalf punten verzameld. Valerie Magis en Fiona Morgenstern scoorden voor de rust voor de Brabanders. Het was voldoende, want de bezoekers kwamen alleen via Kaya Lücker nog tot scoren.

Een flinke zeperd voor hdm, dat met 0-4 onderuit ging op het eigen veld tegen promovendus Pinoké. De Amsterdammers waren vooral effectief uit de corner: drie van de vier doelpunten kwamen zo tot stand. Alleen de openingstreffer van de Australische Gabi Nance was een veldgoal. Pinoké staat op een verdienstelijke zevende plek op de ranglijst, hdm één plekje lager.


6 Reacties

 1. JoostS

  Fijn die kwaliteit.. hurley - schc afgezegd maar toch deze ranking zo neer zetten..t gaat wel wennen hoor

 2. marijeknuvers

  Deze lijstjes kloppen vaak niet. Standenmonitor werkt beter. Groningen wordt op eigen veld trouwens ook "bezoeker uit het hoge noorden" genoemd.

  1. JoostS

   Teletekst... ook wel lekker retro. Sneu dat Hockey.nl dit niet aankan.

 3. lisahockey200

  Hopelijk wordt volgende week Amsterdam - SCHC uitgezonden , ultieme topper 👍🏼

 4. pietersmits

  of Kampong - OR voor de neutrale kijker mogelijk nog leuker. Is sowieso weer een interessante ronde volgende week.

 5. JoostS

  We gaan het weer lezen hoe de redactie weer objectieve verslaglegging gaat doen vd diverse wedstrijden.


Wat vind jij? Praat mee...