HK Dames: Kampong stunt met gelijkspel tegen SCHC

Behalve de sensationele winst van Oranje-Rood tegen Den Bosch, zorgde ook Kampong heeft zondagmiddag voor een stunt. De ploeg van coach Santi Freixa hield in Utrecht SCHC knap op 0-0.

Freixa kent met zijn ploeg zo een veel betere start van de competitie dan vorig seizoen toen de Utrechtse formatie een zeer moeizame eerste seizoenhelft kende. Ondanks een betere tweede helft van de competitie eindigde Kampong in de middenmoot. Nu heeft Kampong na twee wedstrijden al vier punten. Voor SCHC is het gelijke spel een fikse tegenvaller. De formatie uit Bilthoven startte de competitie geweldig door Bloemendaal vorige week zondag helemaal zoek te spelen (8-0).

Kampong – SCHC 0-0

Oranje-Rood juicht na de 1-0 voorsprong tegen Den Bosch. Foto: Koen Suyk

Den Bosch kreeg Oranje-Rood kansen te over, maar benutte er niet een van waardoor Oranje-Rood aan een treffer genoeg had om te winnen. Lees het wedstrijdverslag van Den Bosch- Oranje-Rood.

Amsterdam staat samen met Oranje-Rood na twee speelronden bovenaan. De ploeg van coach Rick Mathijssen was veel beter dan Laren, maar won uiteindelijk met veel moeite door een treffer van Kelly Jonker met 0-1.

Bloemendaal en Huizen kenden vorige week een lastige competitiestart. Huizen verloor met 1-3 van Den Bosch, terwijl Bloemendaal werd afgeschoten door SCHC (8-0). In Bloemendaal nam Huizen na zestien minuten brutaal de leiding, maar via een benutte strafbal van Fee Schreuder hield Bloemendaal toch nog een punt over aan het treffen tussen de degradatiekandidaten.

Promovendus Pinoké, dat vorige week al goed partij bood tegen Oranje-Rood, pakte tegen Hurley de eerste drie punten van het seizoen. De derby van het Amsterdamse Bos werd door de Steekneuzen met 2-0 gewonnen. Voor Pinoké scoorde de Ierse international Anna O’Flanagan, overgekomen van Bloemendaal, haar eerste treffer voor Pinoké uit een strafcorner.

Groningen gaat een lastig jaar tegemoet. Na de 0-3 nederlaag van vorig week tegen Kampong werd tegen hdm met dezelfde cijfers verloren door de ploeg van de jonge coach Julian Steen. Na een helft was het duel eigenlijk al beslist door treffers van Pien van Nes en Fay van der Elst. In de slotfase maakte Tessa Beetsma nog 3-0 van.

 


1 Reactie

  1. JoostS

    Fijne ‘telefoonverslag journalistiek’


Wat vind jij? Praat mee...