HK Dames PO 2.1: Den Bosch wint dankzij goal Krekelaar

Amsterdam en Den Bosch speelden op Hemelvaartsdag het eerste duel in de finale van de play-offs. Den Bosch won dankzij een goal van Maartje Krekelaar in de 42ste minuut.

’70 Het is afgelopen. Den Bosch wint het eerste duel in de finale van de play-offs van Amsterdam. Zaterdag de return in Den Bosch.

’68 Amsterdam met vliegende keep Lauren Stam.

’63 Ook deze corner leidt niet tot een doelpoging. Julia Müller krijgt de bal niet lekker van Noor de Baat.

’63 De tweede corner voor Amsterdam nadat een backhandvoorzet van Ellen Hoog op de voet van Paumen belandt.

’61 Het werd een variant over veel schijven, maar tot een schot kwam het niet.

’60 Amsterdam haalt de eerste strafcorner dankzij Maria Verschoor.

’58 Sian Keil eraf met groen.

’53 Maria Verschoor eraf met groen.

’49 Kitty van Male eraf met groen.

’42 0-1! Maartje Krekelaar mag zo de cirkel inlopen en passeert Veenendaal met een flats.

’36 We zijn weer begonnen! Het is onduidelijk of Joosje Burg bij Den Bosch nog meedoet. Leek vlak voor rust zich te verstappen en een blessure aan hamstring op te lopen.

’35 Het is rust! Den Bosch had even gescoord, maar het doelpunt werd teruggedraaid. Daarom nog altijd 0-0.

’32 Na beraad wordt het doelpunt toegekend. Amsterdam protesteert. Er volgt nog een videoreferral en uiteindelijk beslist de scheidsrechter dat het een bully is buiten de Amsterdamse cirkel. Nog altijd 0-0.

’32 Veenendaal redt push van Paumen. De afgekaatste bal belandt bij Marlies Verbruggen, die scoort. Scheidsrechter fluit goal echter af, wegens overtreding. Onduidelijk waarvoor precies. Er volgt een videoreferral.

’31 Actie van Van der Plas levert Den Bosch de derde strafcorner op.

’30 Poging met de hoge backhand van Marlies Verbruggen. Veenendaal redt. Uit de lange corner volgt een scrimmage, maar ook nu weert Amsterdam de Bossche aanval af.

’23 Ook de tweede corner van Paumen komt tegen uitloopster Thompson aan, die geblesseerd blijft liggen. Ze lijkt echter door te kunnen.

’23 Maartje Paumen schiet tegen Kimberly Thompson aan. Bal belandt daarna op de scheidsrechter. Nieuwe strafcorner.

’22 Den Bosch krijgt de eerste strafcorner van de wedstrijd na een overtreding op Lidewij Welten

’12 Grote kans Pleun van de Plas na een goede pass van Joosje Burg. Van der Plas mist oog-in-oog met Anne Veenendaal.

’11 Schot van Charlotte Vega belandt op Josine Koning.

‘8 Nog weinig aan de hand in het Wagener Stadion. Enige wapenfeit is een harde voorzet van Lidewij Welten. Niemand kreeg z’n stick ertegen. Inslaan.

‘1 Amsterdam en Den Bosch hebben afgeslagen! Het is een stralende, warme dag in Amstelveen.