Hockey op TV: Amsterdam-KZ in de schijnwerpers op Viaplay

Er staat een rustig weekend op de planning voor de fanatieke kijker. Allereerst spelen de Heren geen Hoofdklasse-duels. Zij kwamen vorige week voor het laatst dit jaar in actie. Gelukkig zijn alle wedstrijden van de Dames wel te bewonderen op Viaplay. De NOS zendt geen hockey uit. Zij richten hun pijlen op het WK voetbal.

De wedstrijd van de week wordt gespeeld in het Wagener Stadion. Amsterdam neemt het op tegen hekkensluiter KZ. De ploeg van Robert Tigges staat maar drie punten achter koploper SCHC. Klein Zwitserland staat na elf speelronden nog op nul punten.

Alle Hoofdklassewedstrijden worden dit weekend op zondag om 12.45 uur gespeeld. Op zaterdag wordt er dus niet gehockeyd. De dames zijn live te volgen op Viaplay. Een drukke zondag voor de boeg? Geen probleem. Alle wedstrijden zijn op zondagavond om 21.00 te bekijken in het samenvattingsprogramma van de streamingsdienst.

En waar zit hockey.nl?

Aankomende zondag zijn wij te vinden op ’t Kopje. Hurley komt op bezoek bij Bloemendaal. De thuisploeg wist door sterspeelster Maria Granatto afgelopen weekend met 2-0 te winnen van Tilburg. Zij staan daardoor op plek acht in de ranglijst. Hurley won vorige week nipt van HDM (1-0) en staat daardoor op een keurige vierde plek. Ook doen we live verslag vanuit Den Bosch. De ploeg van Marieke Dijkstra, de nummer drie van het land, ontvangt voormalig teamgenoot Margot van Geffen. HGC is na elf duels de nummer vijf.

Een knuffel tussen Laura Nunnink en Margot van Geffen na afloop van HGC-Den Bosch (0-1). Foto: Koen Suyk

Promotieklasse

Natuurlijk nemen we ook een kijkje bij de Promotieklasse. Om 12.45 uur nemen de Dames van Huizen het op tegen HIC. Het wordt nagelbijten voor de toeschouwer, want de nummer twee speelt tegen de nummer drie. Huizen staat maar één punt los van HIC.

Tot slot zijn we ook aanwezig in Nijmegen. Om 14.45 uur staat de nummer een van de ranglijst tegenover de nummer zes, Tilburg. Nijmegen verloor vijf weken terug voor het eerst van Almere en staat nog altijd bovenaan met tweeëntwintig punten. Tilburg haalde net als Hurley en Almere veertien punten in de afgelopen negen wedstrijden.

Nijmegen in actie tegen Victoria. Foto: Martin Hulsman/Orange Pictures


1 Reactie

  1. eugeappel

    Amusant: wedstrijd van de week nummer 2 tegen nummer 12….. Wat te denken van de wedstrijd nr 3 tegen nummer 5…..


Wat vind jij? Praat mee...