Hockey op TV: NOS zet spektakel SCHC–Amsterdam in de spotlights

Er staat een heerlijk hockeyweekend voor de deur. Zowel op zaterdag als zondag zijn alle Hoofdklassewedstrijden live te bewonderen via Viaplay. De NOS is te vinden in Bilthoven bij de kraker SCHC-Amsterdam. De verslaggevers van hockey.nl staan natuurlijk ook langs de lijn. 

Viaplay geeft komend weekend twee wedstrijden speciale aandacht. De eerste wedstrijd van de week wordt op zaterdag in Tilburg gespeeld. Het team van coaches Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen ontvangt  HGC, dat haalde tot nu toe negen punten en staan op plek zeven in de ranglijst. Tilburg staat op plek vier en kwam tot twaalf punten in de competitie.

De tweede wedstrijd van de week wordt gespeeld om 12.45 uur in Bilthoven. SCHC neemt het daar op tegen Amsterdam. Beide teams hebben nog geen punt laten liggen in de afgelopen zeven wedstrijden. De NOS is ook aanwezig bij het spektakel in Utrecht. De samenvatting van deze wedstrijd is om 13.10 uur en 18.10 te zien op Studio Sport. Vanzelfsprekend staat ook hockey.nl langs de lijn bij deze topper.

Kyra Fortuin en Maria Verschoor vechten om de bal tijdens het derde en beslissende duel in de halve finales van de play-offs tussen SCHC en Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Ook reizen we zaterdag af naar ’t Kopje voor de topper tussen de heren van Bloemendaal en Oranje-Rood.  Bij de dameswedstrijd Tilburg-HGC zijn onze verslaggevers eveneens present.

Naast de kraker in de vrouwencompetitie, zijn we zondag ook bij HDM-Voordaan. In Den Haag wordt er gestreden om belangrijke punten tussen twee degradatiekandidaten. Tot slot zijn wij ook te vinden bij Pinoké-Kampong om 14.45 uur. Houdt Kampong zijn ongeslagen status vast bij de vice-kampioen uit het Amsterdamse Bos?

Een druk weekend voor de boeg? Geen probleem. Alle wedstrijden zijn op zondag om 21.00 terug te zien in het samenvattingsprogramma op Viaplay.


5 Reacties

 1. robdux

  Bijna geen mens die hockey volgt op via play. Blijft doodzonde dat de ziel vh hockey is verkocht aan deze zender. Over een paar jaar zijn ze wel wakker bij de KNHB.

  1. aernoud-lippmann

   Geweldig Viaplay ! Kijk iedere week

  2. DaanvanStraaten

   Een mooie kans om het hockey meer op tv te krijgen! Wordt goed in beeld gebracht. Bij de wedstrijden van de week analyses en interviews. Deze kans is een gouden kans om meer aandacht voor het hockey te krijgen.

 2. sanderwiggers

  ViaPlay grote aanrader hoor. F1, premier league én hoofdklasse hockey! Niks mis mee.

 3. peter_vergeer

  Ik kijk met Viaplay. Na 48 uur zijn de wedstrijden niet meer te zien. Sommige wedstrijden zijn mooi in beeld gebracht. Anderen met 1 centraal geplaatste camera. Vindt het geen onverdeeld succes.


Wat vind jij? Praat mee...