Hockeykenners geloven in topscorer Matla en degradatie Groningen

De meeste hockeyprominenten die voor hockey.nl een voorspelling deden voor het komende seizoen Hoofdklasse Dames, denken dat international Frédérique Matla van Den Bosch topscorer wordt en dat Groningen degradeert. Uiteraard wordt ook Den Bosch het vaakst genoemd als nieuwe landskampioen, maar niet zo massaal als je op basis van de 19 landstitels in de afgelopen 21 jaar zou verwachten.

Liefst zeven keer werd talent Matla (21) van landskampioen Den Bosch door het panel van 15 hockeykenners genoemd als de topscorer van de Hoofdklasse 2018/2019. Vijf keer zien de hockeyprominenten Caia van Maasakker als goalgetter van de hele competitie. Andere specialisten als aanvallers Ginella Zerbo (SCHC), Charlotte Vega (Amsterdam) en Maxime Kerstholt (Laren) werden niet of nauwelijks genoemd, maar zullen zich misschien wel gaan mengen voor de titel van topscorer.

Degradant is Groningen, denken de kenners

Wie er degradeert is volgens de voorspelling ook duidelijk: dat is Groningen. En niet promovendus Pinoké. De ploegen die het afgelopen seizoen de play-offs haalden, zullen volgens de hockeykenners ook komend jaar de play-offs spelen. Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood zijn op voorhand de favorieten. Het is aan ploegen als Laren, Kampong en Hurley om deze topploegen uit te dagen.

Den Bosch is uiteraard de te kloppen ploeg, hoewel SCHC en Amsterdam als mogelijke landskampioen worden genoemd. Het team van Raoul Ehren – dat 19 keer van de laatste 21 jaar landskampioen werd – is uiteraard de grote favoriet. Dit seizoen kunnen de Bossche dames een historische twintigste titel binnenhalen. Daarmee zou het de negentien titels van Amsterdam passeren. 9 van de 15 hockeyprominenten ‘gokken’ uiteraard op Den Bosch.

Frédérique Matla. Foto: Frank Uijlenbroek


2 Reacties

  1. robboomsma

    Topscoorder weet ik niet zo zeker, kan alle kanten op gaan dit seizoen. En ook dit seizoen worden de gaten kleiner en de competitie feller, hoop ik in ieder geval

  2. Runa Honig

    Ongetwijfeld veel leuke wedstrijden, maar vrees weer een voorspelbaar verloop. DB en Adam dominant. De strijd daaronder is misschien interessanter dit jaar. Schc, Kampong, Laren, OR en Hurley gaan wel een leuke strijd leveren.


Wat vind jij? Praat mee...