Hoogtepunten HK Dames: speelronde 6 seizoen 2020/2021

Bekijk nu de hoogtepunten van de zesde speelronde in de Hoofdklasse Dames seizoen 2020/2021, gespeeld op zondag 4 oktober. Met Kampong – hdm (1-9), SCHC – Oranje-Rood (2-2), Pinoké – Amsterdam (0-4), Victoria – Laren (1-2), Hurley – Den Bosch (0-2) en Bloemendaal – HGC (2-0).

Kampong – hdm 1-9

SCHC – Oranje-Rood 2-2

Pinoké – Amsterdam 0-4

Victoria – Laren 1-2

Hurley – Den Bosch 0-2

Bloemendaal – HGC 2-0


8 Reacties

 1. kjvanhees___28

  Jammer dat de site van Eyecons eruit ligt....

 2. p-smits

  Maar hoe kan een team met zoveel potentie in huis, zo slecht spelen? Hoe kan een team met zoveel jonkies als Oranje Rood het SCHC zo moeilijk maken? Zoals een ander elders al opmerkte, doet het erg aan Laren 2 -3 jaar geleden denken. Hockey.nl interview?

 3. Hockeyfeest

  @ P-smits Geen paniekhockey! Twee wat matige wedstrijden in een vreemd seizoen lijken mij geen enkele reden voor paniek. Iedereen is een beetje uit zijn doen in deze tijd. Je weet zelf hoe snel een team ook weer op het goede spoor kan zitten. Bovendien ben ik sowieso pessimistisch over het uitspelen van dit seizoen. Gewoon lekker doortrainen, balans een beetje bijsturen en uiteindelijk vindt dit team wel haar niveau. Het interview was hier 28 september al te lezen.

 4. p-smits

  Je hebt gelijk, het interview is er al. Ik liet me in mijn verbazing meeslepen. Ik had zoveel verwacht van SCHC.

 5. lynnBosman

  Teams kunnen best eens een offday hebben. Soms duurt het even voordat het echt draait, zeker als ervaren krachten vertrokken zijn en er een nieuwe coach staat. Ze hebben ook wat pech gehad met blessures en griep, missen van vorm. SCHC zal beter voor de dag gaan komen, maar of het genoeg gaat zijn? De verdediging oogt kwetsbaar en voor mij zijn de aangetrokken speelsters geen directe versterkingen. We gaan het zien zondag tegen Amsterdam.

 6. p-smits

  Ik vrees het ook. Ik laat me nu graag positief verrassen.

 7. Gastig

  Na 6 wedstrijden al 5 punten achterstaan op HDM? Dat zal toch best hard aankomen in Bilthoven. En dan met wedstrijden tegen Amsterdam en het eerdergenoemde HDM in het verschiet? Geen reden tot paniek, daar ben ik het mee eens. Al lijkt het (extreme) wisselschema van de coach aan te geven dat hij er zelf niet veel vertrouwen in heeft. Maar ook niet alles willen bagatelliseren; het is gewoon niet best. Er is weinig meer terug te zien van het leuke aanvallende spel dat SCHC normaliter typeert. En de directe concurrenten lijken met hun aankopen en met het doorschuiven van (eigen)jeugd betere zaken te hebben gedaan dan Stichtsche.

 8. slangenmensnl

  OR is al vaker een lastige tegenstander voor SCHC. En ik zie SCHC uiteindelijk niet winnen van Den Bosch; Amsterdam zal lastig worden. Tegen andere ploegen is SCHC een lust voor t oog; maar om kampioen te worden is het nog steeds te lief (en hebben te veel spelers regelmatig te slordige perioden in n wedstrijd). Heel jammer, want ik zou het ze gunnen.


Wat vind jij? Praat mee...