Hurley Dames 1 verwelkomt 4 nieuwe spelers

Hurley Dames 1 heeft zich versterkt met vier nieuwe aanwinsten: Marili Visch en Teuntje Horn komen over van de buren van Amsterdam, Lise Donkersloot stapt over van overgangsklasser de Terriërs en Renée van den Brand verlaat Den Bosch om Hurleyaan te worden.

Visch speelde de afgelopen 4 jaar voor Amsterdam en kwam eveneens uit voor Klein Zwitserland en Jong Oranje. De verdedigster geeft aan voor Hurley te kiezen om een meer bepalende rol in het team te krijgen.

Donkersloot promoveerde met De Terriërs in 2012 naar de Hoofdklasse. De aanvoerster uit Heiloo wilde nog een keer op het hoogste niveau te spelen.

Jorge Nolte, de nieuwe trainer-coach van de Amsterdammers: ‘Marili en Lise zijn meiden met veel ervaring die er voor kunnen zorgen dat we stabieler kunnen gaan presenteren volgend jaar. Marili heeft jaren lang bij de top van Nederland gespeeld en Lise is een winnaar pur sang. Ik weet zeker dat deze meiden onze jonge groep een extra stap kunnen laten maken.’

Talent

Naast deze routiniers maken ook de 17-jarige Horn en 18-jarige Van den Brand de stap  naar het 1e damesteam van Hurley. Eerstgenoemde komt over van de A1 van Amsterdam, waarmee zij afgelopen weekend de landstitel binnensleepte. Ook speelt zij in Nederlands A.

Van den Brand speelde in de A1 van Den Bosch, waarmee ze dit jaar in de halve finales van de play-offs om het landskampioenschap strandde. De aanvaller gaat studeren in de hoofdstad.

Nolte: ‘We hebben met deze jeugdige talenten de groep voor 95% compleet. Ik denk dat we een mooie mix hebben tussen jong en oud, waar we de komende jaren veel plezier van gaan hebben.’

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...