Jeugdtalenten Amsterdam stomen door naar selectie Dames 1

Amsterdam heeft donderdagmiddag de voorlopige Hoofdklasse-selectie van Dames 1 voor komend seizoen bekendgemaakt. In het persbericht op de website van de club prijken naast de nieuw aangetrokken Marijn Veen en de terugkerende Eva de Goede nog drie opvallende namen. Zo maken drie talenten uit eigen jeugd definitief de stap naar de senioren. Het zijn de 16-jarige Noor de Baat, de 17-jarige spits Yasmin Geerlings en de eveneens pas 17-jarige verdedigster Lana Kalse. 

Zowel Lana Kalse als Noor de Baat, die halverwege afgelopen seizoen wegens het groot aantal blessures aansloot bij Dames 1, maken ook deel uit van de selectie van Nederlands A. Commissaris tophockey dames Aletta van Manen heeft veel vertrouwen in de nieuwe selectie. ‘We hebben een goede balans gevonden tussen ervaren speelsters en jong talent. Het is mooi om te zien dat er speelsters uit de eigen jeugd van AH&BC de stap kunnen maken richting Dames 1.’

Eerder werd al bekend dat Ellen Hoog, na 10 seizoenen bij Amsterdam, een punt zette achter haar hockeycarrière. Laura van Heugten verruilt de nummer twee van afgelopen seizoen voor Hurley en ook Sterre Deetman verlaat de Amsterdamse selectie voor een nog onbekende andere club. Judith Zeevenhooven moet haar hockeycarrière helaas noodgedwongen beëindigen nadat zij voor de 4e keer haar kniebanden afscheurde.


Wat vind jij? Praat mee...