Kelly Jonker schiet sterker Amsterdam met moeite voorbij Laren

Amsterdam was zondag duidelijk beter dan Laren, maar de ploeg van coach Rick Mathijssen had uiteindelijk veel moeite om dat overwicht om te zetten in doelpunten. Pas in het vierde kwart besliste international Kelly Jonker het duel in Amsterdams voordeel: 0-1.

Voor Amsterdam werd het zo een heel prettige middag, omdat het de concurrentie wel punten zag morsen. Den Bosch verloor onterecht, maar wel van Oranje-Rood met 0-1. SCHC kwam tegen Kampong niet verder dan 0-0. Samen met Oranje-Rood staat Amsterdam nu bovenaan in de Hoofdklasse Dames.

Vanaf de eerste minuut was Amsterdam zondag de betere ploeg in Laren. De ploeg van Mathijssen was feller en combineerde veel gemakkelijker dan de thuisploeg. Dat resulteerde na een paar minuten al in de eerste kans. Na balverlies van Laren-verdedigster Lieke van Wijk had Charlotte Vega de 0-1 op haar stick, maar de aanvalster maaide wild langs de bal.
De tweede kans was voor Eva de Goede. De ervaren international pushte een strafcorner mooi hoog in, maar Laren-keepster Karlijn Adank redde overtuigend. Zo eindigde het eerste kwart in 0-0.

Een stand die lange tijd op het bord stond in Laren, omdat Amsterdam moeite had met de afwerking. Vega kreeg in het tweede kwart opnieuw een kans, maar raakte na goed voorbereidend werk van Lauren Stam de bal weer niet helemaal lekker. Ze miste daardoor het Larense doel.

Gele kaart

Laren kon daar niet veel tegenoverstellen. Zelfs niet toen Eva de Goede een gele kaart kreeg voor een stevige overtreding, waarbij ze met haar stick tegen het been van een Laren-speelster sloeg. Maxime Kerstholt was nog het dichtst bij een treffer. Zij zag naar tip-in net naast het doel van Anne Veenendaal vliegen.

Het publiek in Laren moest uiteindelijk tot het vierde kwart wachten voor een treffer. De Goede speelt Jonker aan in de cirkel. De aanvalster draaide knap weg naar haar voorhand en sloeg de bal hard in de lange hoek buiten het bereik van Adank: 0-1.

Laren ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Die kreeg Amsterdam nog wel, maar ondanks een handvol strafcorners werd er niet meer gescoord in Laren.

In de slotfase was er nog wel schrik bij Amsterdam, toen talent Noor de Baat de bal keihard in haar gezicht kreeg na een backhand van Josien Galama. De zak ijs en de uitslagen van de concurrenten moeten de pijn bij De Baat vervolgens wel hebben verzacht.


3 Reacties

  1. pietersmits

    Neutrale toeschouwer, die blij is dat er arbitrage is. Toch vond ik de arbitrage uit de toon vallen deze wedstrijd. Er werden echt te vaak met heel veel overtuiging foute beslissingen genomen. Kan gebeuren, maar moet wel beter.

  2. lynnBosman

    Ik heb het terug gekeken. Veel beslissingen in het nadeel van Laren. Gevaarlijk spel Verschoor wordt niet zo gezien waaruit sc voor Ams volgt, duidelijk sc voor Laren wordt over het hoofd gezien. Ook vind ik dat Jonker voor de goal hoort en niet erachter zoals Mathijssen haar neerzet. Al met al is Laren niet gevaarlijk geweest, geloof geen enkele kans wat ik wel schrikbarend vind.

  3. janine-bijlsma

    @lynn heb jij een hele wedstrijd terug gekeken en niet gezien dat kelly Jonker de hele wedstrijd de diepste spits was? Leuk al die babbeltjes van je altijd hier, maar lastig serieus te nemen dus.


Wat vind jij? Praat mee...