Juliette Hentenaar: ‘Ik stond gewoon op de goede plek’

Laren-middenvelder Juliette Hentenaar kroonde zich zondag tegen SCHC tot speelster van de wedstrijd. Ze maakte de enige en dus winnende treffer van het duel, waardoor Laren na de tweede speelronde koploper van de Hoofdklasse Dames is.

‘Er ging een mooie opbouwende actie aan vooraf’, blikt Hentenaar een dag na haar winnende treffer terug op de beslissende 1-0. ‘Via Naomi van As kwam de bal bij Laurien Leurink terecht, die vanaf de rechterkant de cirkel in dribbelde en de bal voor gaf. Kim Lammers liet ‘m lopen en daardoor kon ik ‘m binnenschuiven. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij vrij makkelijk was. Ik stond gewoon op de goede plek.’

Acht minuten voor tijd

De treffer kwam voor Laren op een mooi moment: er waren nog slechts 8 minuten te spelen. ‘Het was inderdaad een cruciaal moment’, zegt Hentenaar. ‘Daarna braken er nog 8 spannende minuten aan, waarin Stichtse een flinke stap bij zette. Gelukkig hebben wij het achterin dicht weten te houden.’

De eerste helft had Laren wel misschien iets scherper kunnen zijn, vindt Hentenaar. ‘Stichtse heeft toen ook iets meer kansen gehad, denk ik. Maar in de tweede helft hebben wij een stapje bij gezet en meer druk op hun uitgeoefend. Toen hebben we ook een paar goeie kansen op 1-0 gehad. Het was dan ook niet onterecht dat wij wonnen.’

Koploper

Dankzij de overwinning heeft Laren nu een gat met SCHC geslagen van 3 punten. ‘Dat is top. Dit zijn sowieso leuke wedstrijden om te spelen. Tegen SCHC kun je kijken waar je staat. Maar de stand op de ranglijst zegt natuurlijk nog niet zoveel. We hebben nog maar 2 wedstrijden gespeeld.’