Kampong-coach Bos: ‘De play-offs zijn voor ons nog niet realistisch’

Voor het eerst was Pieter Bos afgelopen zondag hoofdcoach van de vrouwen van Kampong in een officiële wedstrijd, nadat hij deze zomer vanuit zijn functie als assistent werd doorgeschoven. Zijn eerste resultaat was de 2-0 nederlaag tegen Pinoké.

Even blijft het stil. Bos zoekt naar woorden als hij geconfronteerd wordt met de vraag hoe hij de situatie rondom het vertrek van zijn voorganger Michiel van der Struijk beleefd heeft. Dan zegt hij:

‘Laten we het daar niet meer over hebben. Het blijft een terugkerend vraagstuk. Je mag er wel naar vragen, maar het verhaal is te uitgebreid. De situatie is dat ik nu de hoofdcoach ben. Ik heb een kans gekregen en die heb ik gepakt,’ is alles wat Bos kwijt wil over de affaire waarin hij aan het langste eind trok.

Pieter Bos tijdens zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van Kampong. Foto: Koen Suyk

Linkerrijtje of de play-offs?

Met het behouden van Malou Pheninckx en Renée van Laarhoven hield Kampong twee van haar beste speelsters binnenboord. Ook de twee buitenlandse internationals Chiara Tiddi (Italië) en keepster Ayeisha McFerran (Ierland) bleven Kampong trouw. Van Lisa Gerritsen (gestopt) en Tessa Schoenaker (Nijmegen) werd afscheid genomen en Julia van den Heuvel (Den Bosch) en de Argentijnse Pilar Romang (Bloemendaal) werden verwelkomd. De vraag luidt wat Bos – zes jaar hoofdcoach van Voordaan geweest – met zijn selectie denkt te kunnen bereiken.

‘De play-offs zijn te ver weg voor ons, denk ik. Op dit moment is het in ieder geval niet realistisch. Als we de lijn doortrekken die we sinds de voorbereiding hebben ingezet, weet je nooit hoe het seizoen eindigt. Maar objectief gezien moeten we voor het linkerrijtje gaan.’

Hetgeen waarover Bos tevreden is uit de wedstrijd tegen Pinoké, is vooral het spel dat Kampong bij een stand van 0-0 heeft gespeeld in het tweede kwart. ‘Het positiespel van achteruit, via het middenveld naar voren. Dat deden we goed. Dat is hoe we willen spelen. We waren veel aan de bal en kwamen in de 23. In de laatste fase waren we niet goed genoeg. Te veel ballen speelden we van te grote afstand de cirkel in. Daar moeten we van leren.’

Een individuele fout in de verdediging van Kampong in het derde kwart leidde de 1-0 in en hielp Pinoké in de wedstrijd, waarna snel de 2-0 viel. ‘We herpakten ons te laat. Maar ons doel was mede om de goede lijn van de voorbereiding door te trekken. Dat is gelukt. Hopelijk ontwikkelen we ons nu door.’


7 Reacties

 1. Stockey123

  Geen Play Off’s misschien realistisch maar zeker niet motiverend.... onbegrijpelijke uitspraken dus.

 2. g-hockeyfan

  Meestal ben ik het ermee eens dat het een vreemde tijd is om de witte vlag op te hangen. Maar misschien zullen ze zonder druk de verwachtingen overtreffen. Ze lijken niet op een team dat het goed doet met druk. Realistisch gezien zou 5e/6e een prima resultaat zijn.

 3. Gastig

  Ik heb bij Blauw-Wit toch steeds het gevoel dat Corona roet in het eten heeft gegooid. Team & Staf hadden er nl. vast anders uitgezien als de OS wel waren doorgegaan. Je ontslaat Struik niet met een stoer verhaal over een hoofdcoach die een netwerk moet hebben in (de top van) het dameshockey om daarna verder te gaan met de assistent zonder noemenswaardige versterkingen. Over een jaartje weten we vast meer. Tot die tijd moet Bos er het beste van zien te maken.

 4. Eelco Houwink

  Ik zou alles rond de 6e plek als een bovenmatige. prestatie beschouwen. En daarna als de nieuwe (vrouwen -) van Gaal meteen door naar Laren, waar ook zo’n realistisch verwachtingspatroon hangt, want die kan je dan wel landskampioen maken

 5. stekel

  Hij had deze voor deze vragen, gegeven situatie met voorganger moeten zien aankomen en mss anders moeten reageren of vragen gewoonweg niet eens beantwoorden. Mss wat onervaren met de pers (nog)

 6. maus2018

  Na één wedstrijd is het seizoen al voorbij voor Kampong. Koekoek, wat een gelul. Zeker de wedstrijd niet gezien!

 7. jobe

  Hij heeft zijn kans gegrepen...


Wat vind jij? Praat mee...