Kampong zet ambities kracht bij met dubbele versterking

Kampong Dames 1 heeft de selectie voor het komend seizoen versterkt met de ervaren Spaanse international María López García en de talentvolle Pam Imhof.

De 27-jarige García is afkomstig van het Madrileense Club de Campo waarmee ze dit seizoen landskampioen werd. De 120-voudig international, die met Spanje in actie kwam tijdens de Olympische Spelen in Rio van vorig jaar, werd daarbij uitgeroepen tot beste speelster van de Spaanse competitie. García treft bij Kampong haar mede-international Georgina Olivia.

Imhof (foto) degradeerde dit seizoen met Pinoké naar de Overgangsklasse, maar blijft door deze transfer behouden voor de Hoofdklasse. De 21-jarige aanvallende middenvelder, woonachtig in Utrecht, speelde eerder veertien jaar lang voor Schaerweijde.

Coach Santi Freixa ziet de mogelijkheden binnen zijn team verder groeien met de komst van beide speelsters. ‘María heeft internationale ervaring als verdediger, loopvermogen met de bal en een uitstekende flatspass. Pam heeft veel potentie. Ze kan met haar aanvallende kwaliteiten veel bijdragen aan ons team’, aldus de coach op de website van Kampong.

Kampong eindigde dit seizoen op een zesde plaats in de Hoofdklasse. De ploeg is al sinds het seizoen 2012/2013 een stabiele middenmoter op het hoogste niveau, maar hoopt de komende jaren stappen te maken om via de play-offs mee te strijden om de landstitel. De laatste keer dat Kampong play-offs speelde was in 2010. Door onder andere het vertrek van talent Marijn Veen (20) naar Amsterdam zag Kampong zich genoodzaakt zich verder te versterken.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2017/2018.

Kampongs nieuwe aanwinsten Pam Imhof (links) en María López García. Foto: Kampong

 


Wat vind jij? Praat mee...