Keetels: ‘We begonnen alsof er niets op het spel stond’

Binnen een tijdbestek van zeven minuten sloeg Den Bosch zaterdagmiddag in het derde kwart met twee goals een gat met SCHC (2-3 winst). Over het algemeen speelde Den Bosch naar behoren, vond captain Marloes Keetels. Niet te spreken was ze over de manier waarop haar ploeg aan de wedstrijd begon.

‘We begonnen slomig. Alsof er niets op het spel stond. Terwijl we heel duidelijk met elkaar hadden afgesproken dat dat wel zo was’, vertelde Keetels direct na afloop.

Een overwinning zorgde er namelijk voor dat Den Bosch de koppositie heroverde van Amsterdam. Aan het eind van de competitie geeft die eerste plek recht op zowel het EHL-ticket als het thuisvoordeel in de play-offs. ‘En we zijn er nog niet’, zei Keetels. ‘Morgen spelen we tegen HGC, volgende week tegen Laren. Allebei ploegen die tegen degradatie aan het vechten zijn. Die zullen ons de winst niet cadeau geven.’

Pleun van der Plas juicht nadat ze de 1-0 heeft gemaakt. Foto: Bart Scheulderman

1-0 van Pleun van der Plas

Het was interessant om te zien hoe SCHC zich zonder international en middenvelder Xan de Waard zou wapenen tegen Den Bosch, enkele weken nadat het in de topwedstrijd tegen Amsterdam (2-3 verlies) in de laatste drie minuten de winst uit handen had gegeven. De gedachten gingen bovendien terug naar 27 september 2020, de laatste keer dat SCHC tegen Den Bosch speelde. De 4-0 nederlaag was toen een klap in het gezicht voor de ploeg uit Bilthoven.

Deze keer was de start van SCHC veelbelovend. De mooie combinatie tussen Laurien Leurink en Kyra Fortuin aan het begin van de wedstrijd was fraai. Zo combineerde Stichtsche in het eerste kwart wel vaker door het middenveld heen.

Het was uiteindelijk Den Bosch dat na negen minuten hockeyen op 1-0 kwam. Aanvaller Noor Omrani bediende Pleun van der Plas, die in tweede instantie de bal langs keepster Alexandra Heerbaart kreeg. Een voorsprong voor de uitploeg dus, die ook prima aan de wedstrijd begon.

Pien Dicke heeft op aangeven van Ginella Zerbo de 1-1 gemaakt. Foto: Bart Scheulderman

SCHC ging goed met de tegenslag om. Snel creëerde het via Yibbi Jansen een schotkans. Even later slaagde Ginella Zerbo in de cirkel erin om Pien Dicke te bereiken, die weinig ruimte nodig had en de 1-1 maakte. Het was alweer het achttiende competitiedoelpunt van Dicke, die net zoals Zerbo in de race is voor Tokio.

Vervolgens nam Den Bosch steeds meer de touwtjes in handen. SCHC stond goed te verdedigen en gaf geen kansen weg. De grootste mogelijkheid was voor Frédérique Matla, die de enige strafcorner voor rust richting het doel van SCHC sleepte, maar op de lijn zag worden weggetikt door keepster Alexandra Heerbaart. De eenzame strafcorner die Stichtsche voor de rust versierde, werd op het moment dat alle speelsters al klaarstonden door de arbitrage teruggedraaid.

Den Bosch slaat toe in het derde kwart

Het derde kwart was de fase dat Den Bosch het hardst toesloeg. Meteen aan het begin maakten de Bosschenaren de 2-1. Het was een mooie goal. Uit de draai verlengde Lidewij Welten een pass die vanaf rechts hard de cirkel in gespeeld werd en ze vond Frédérique Matla, die de bal in het doel schoot. Het zorgde voor een zeldzame vreugde-explosie bij coach Raoul Ehren. ‘Kom, nu vol voor die derde gaan’, drukte hij zijn speelsters op het hart.

De drie strafcorners die Den Bosch vervolgens achter elkaar versierde, hielpen de ploeg verder in het zadel. Met een sleeppush tegen de plank vergrootte Ireen van den Assem de voorsprong naar 3-1. Een domper van SCHC, dat in het derde kwart de hoop op een goed resultaat zag verdampen.

Uit een strafcorner heeft Ireen van den Assem de 3-1 gescoord. Foto: Bart Scheulderman

 

Twee minuten voor tijd kwam de spanning toch terug. Nadat Den Bosch een strafcorner had genomen, counterde SCHC naar de andere kant van het veld en maakte Ginella Zerbo de 2-3. Stichtsche ging vervolgens met man en macht op zoek naar de 3-3, maar het was Den Bosch dat de winst veilig stelde.

We hebben wisselend goed gespeeld Marloes Keetels

Keetels: ‘We hebben wisselend goed gespeeld. Dat typeert ons spel deze wedstrijd denk ik het best. Soms vlamden we eruit en creëerden we gevaarlijke kansen. Soms speelden we in een traag tempo en lukte het niet wat we wilden. Aan de andere kant: ik denk dat SCHC drie keer in onze cirkel is geweest. Maar ja, ze hebben wel twee keer gescoord. Dat mogen we in de play-offs niet laten gebeuren.’


16 Reacties

 1. popov0702

  Wie is no 16 bij schc? Die heeft duidelijk haar dag niet🤨

  1. pieterboer

   Echt

 2. lynnBosman

  Klopt. Dat is Elzemiek Zandee overigens.

 3. robertvandenheuvel

  Zinloze livestream dit. Het spel is echt niet te volgen met 1 camera op deze afstand.

  1. frenkie

   Toch fijn dat je gekeken hebt!

 4. RobV

  Het SCHC van dit seizoen is denk ik het slechtste van de laatste jaren. Lucas Judge heeft het duidelijk niet voor elkaar in Bilthoven. HDM is denk ik net zo kansrijk als SCHC in de play-offs.

 5. JMJFijen

  Echt spannend werd het niet het vierde quart ondanks de tegengoal vlak voor het einde van SCHC. DB heeft het nu in eigen hand, worden de komende twee restende wedstrijden tegen de laagvliegers HGC en Laren gewonnen is het ticket voor EHL volgende jaar veilig gesteld. Maar ja, eerst winnen en dat is wel zo plezierig voor de jongste EHL Champion. Groet van........ Sjang

 6. lynnBosman

  @RobV: ik vind wel dat Judge het met mindere speelsters moet doen dan zijn voorgangers en dan is ook nog eens de Waard geblesseerd.

  1. popov0702

   Vind je? Wie mis je dan behalve Dirkse van den heuvel?

 7. unplugged

  Een goede hockeytrainer die zelf hoog heeft gespeeld is nog geen goede coach .

 8. lynnBosman

  ^ Waarom zou je in vredesnaam niet niet meer mogen zeggen dat iemand haar dag niet had?? Er staat toch niet dat ze er niks van kan?? Iedereen kan opzoeken wie nummer 16 is, het is geen staatsgeheim. Wellicht heeft ze morgen een betere dag. Ik lees dat Ziggo Laren SCHC live gaat uitzenden. Niemand vlakt SCHC en HDM uit, maar ik verwacht toch een finale tussen de beste twee van de Hoofdklasse Den Bosch en Amsterdam.

 9. llinders

  Het record tegendoelpunten in één seizoen staat op naam van HGC namelijk 6 Benieuwd of het Josien Koning lukt om dat record te verbreken of te evenaren. Zou leuk zijn voor haar persoonlijk ( En het team natuurlijk ).

  1. Eelco Houwink

   Dan zou ze echt wel Koning zijn. En anders dus ook.

 10. René Winteraeken

  Ik denk ook dat Judge het niet kan waarmaken! Met deze kwaliteit aan speelsters moet je gewoon kampioen worden! Klaar!

 11. rustaaagh

  @winteraeken, SCHC heeft heel veel kwaliteit. Met name voorin, ook de corners zijn goed. Defensief is het heel matig en dat begint al op het middenveld. Amsterdam en Den Bosch zijn echt 2 maten te groot.


Wat vind jij? Praat mee...