Kim Lammers speelt laatste play-offs

Kim Lammers stopt met tophockey. In een interview met De Gooi- en Eemlander spreekt de oud-international over haar laatste seizoen in de Hoofdklasse. In haar indrukwekkende carrière won de aanvalster onder andere Europees, wereld- en olympisch goud, maar Laren noch Lammers werd ooit landskampioen. 

De 35-jarige Lammers komt sinds 1999 uit voor Laren, daarvoor speelde zij in de jeugd bij Huizen. Met Laren speelde het clubicoon 17 keer de play-offs, maar nooit kwam zij tot een landstitel. 4 Keer werd zij met haar team 2e. Lammers heeft nog 1 kans de nationale titel op haar palmares bij te schrijven. In de play-offs neemt de Gooische ploeg het zondag op tegen Den Bosch. Met Laren won de spits wel 2 keer de Europese clubtitel. De EHCC in 2012 en de Europa Cup II in 2004.

200 interlands

De geboren Amsterdamse was tot oktober 2015 topscorer aller tijden van de Hoofdklasse, een titel die werd overgenomen door Maartje Paumen. Dit seizoen kwam de door blessures geplaagde Lammers slechts 1 keer tot scoren, in het laatste duel van Laren tegen Oranje Zwart. Daarmee bracht ze haar totaal op 319 doelpunten op het hoogste nationale niveau.

Na het gewonnen wereldkampioenschap beëindigde Lammers reeds haar imposante interlandcarrière. In de finale, haar 200e interland, scoorde zij de 0-2 tegen Australië. Lammers’ doelpunt tegen Nieuw-Zeeland werd uitgeroepen tot mooiste treffer van het toernooi.

Bekijk hier het totale transferoverzicht van de Hoofdklasse.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...