KNHB: alle duels Hoofdklasse Dames afgelast

De hockeybond heeft alle wedstrijden uit de Hoofdklasse Dames van zondag al afgelast. De velden bleken bij de keuring zaterdagmiddag onbespeelbaar. De beslissing om te keuren was door de KNHB naar voren gehaald in verband met televisieopnamen. De vijf afgelaste wedstrijden worden op vrijdag 9 maart ingehaald.

Dat op de watervelden door de vorst niet kon worden gespeeld, was vrijdag al wel duidelijk. Maar tijdens de controle van de consuls bleken zaterdagmiddag ook de zandvelden op de complexen onbespeelbaar. De KNHB gaat ervan uit dat de omstandigheden zondagmiddag eerder slechter zijn dan beter. Vandaar dat alle Hoofdklasse-duels zaterdagmiddag al zijn afgelast.

Afgelaste duels worden 9 maart ingehaald

Voor zondag stonden vijf wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse Dames: Hurley-Bloemendaal, Laren-Nijmegen, hdm-SCHC, Den Bosch-Kampong, Oranje-Rood – Groningen. Het duel Amsterdam-Huizen was al verplaatst naar 9 maart, omdat Amsterdam dit weekend de Europa Cup Indoor voor clubteams speelt. De herstart van de Hoofdklasse Heren staat voor volgend weekend gepland.


Wat vind jij? Praat mee...