KNHB schorst Willemijn Bos 4 wedstrijden

De tuchtcommissie van de KNHB heeft Willemijn Bos voor 4 wedstrijden geschorst naar aanleiding van haar overtreding tijdens de wedstrijd Laren-Pinoké op 15 november.

Schorsing voor Hoofdklasse

De schorsing geldt uitsluitend voor competitiewedstrijden in de Hoofdklasse. Afgelopen zondag heeft Bos al op eigen initiatief niet meegespeeld. Die wedstrijd wordt meegerekend in de schorsing.

Vanwege de internationale verplichtingen van Bos heeft de tuchtcommissie een versnelde uitspraak gedaan. De motivatie van de uitspraak volgt later deze week. De Oranje Dames vertrekken aanstaande donderdag naar Argentinië voor de HWL.


6 Reacties

 1. p1968

  oei.... gezien aard van de overtreding zeer mild gestraft.......

 2. MaravanderHeiden

  Wordt er ook actie ondernomen tegen het zogenaamde slachtoffer ? Zoals zij in kwam was ook niet helemaal netjes.

  1. p1968

   Zogenaamd slachtoffer????......

 3. woutervonk

  Dat er een schorsing wordt opgelegd vind ik enigszins begrijpelijk. Over de hoogte hoeven wij ons in geen geval uit te spreken, want daarvoor hebben we al jaren een tuchtcommissie. Als een speler (m/v) het niet eens is met de opgelegde sanctie bestaat er de mogelijkheid om naar de de commissie van beroep te stappen. Wat mij wel verbaast is dat de scheidsrechters naar verluid niets hebben waargenomen. Naar het schijnt wordt er nu een straf opgelegd op grond van camerabeelden. Dit doet mij denken aan de situatie die zich in het betaalde voetbal een aantal jaren terug ook heeft voorgedaan. Hierbij waren de 'grote' clubs en hun eventuele tegenstander 'in het nadeel', omdat die wedstrijden wel met camera's werden vastgelegd (en uitgezonden), terwijl dat bij de 'kleine' clubs niet gebeurde. De actie van Willemijn Bos komt tamelijk scherp in beeld, maar soortgelijke 'acties' die buiten beeld plaatsvinden en (ook) niet worden waargenomen door de scheidsrechters .... Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die een juridisch staartje krijgen. Derhalve ben ik benieuwd naar hoe de KNHB en in het bijzonder de tuchtcommissie een en ander ziet. Wouter Vonk

 4. K.IJker

  Vier wedstrijden schorsing of tien wedstrijden schorsing, dat is niet de kern van de zaak. De kern van deze zaak is: Waarom heeft Willemijn Bos deze grensoverschrijdende overtreding gemaakt? Willemijn Bos loopt met een probleem. Anders maak je nooit zo'n overtreding. Probleem is dat spelers op topniveau opgefokt rondlopen omdat ze alleen maar te horen krijgen en ook elkaar wijsmaken dat ze MOETEN winnen. Maar winnen is 1 kant van de medaille. De andere kant van de medaille is dat je om te kunnen winnen 11 tegenstanders nodig hebt. Anders valt er niets te winnen. Wie geen RESPECT heeft voor zijn of haar tegenstanders kan alleen maar verliezen. Dat is de gouden les voor Willemijn Bos. Echte sportmentaliteit is niet winnen ten koste van alles, maar: WINNEN MET RESPECT VOOR JE TEGENSTANDERS.

 5. barcelona

  Vrij lage straf maar wat echt verkeerd is: wel mee met Ned XI.


Wat vind jij? Praat mee...