Inhaalduels Hoofdklasse: Pinoké tegen KZ in Wagener Stadion

De wedstrijden in de Hoofdklasse die afgelopen weekend zijn afgelast, worden komende week al ingehaald. Dat bevestigt de hockeybond maandagochtend. Op dinsdag staan er drie wedstrijden op het programma, twee dagen later is het veelbesproken inhaalduel tussen Tilburg en Kampong.

In de Tulp Hoofdklasse Heren werd zondag KZ tegen Pinoké afgelast. Die wedstrijd stond eerst op het programma als Pinoké tegen KZ, maar werd vorige week omgedraaid omdat naar verwachting de sproeiers bij de Steekneuzen niet aan konden. Zondag bleek het veld van KZ onbespeelbaar. Clubs en de KNHB zijn nu overeengekomen dat de wedstrijd weer wordt teruggedraaid, maar de teams wel uitwijken naar het Wagener Stadion. Het duel start om 20.30 uur. Het terugdraaien van de wedstrijd betekent ook dat op op vrijdag 16 april KZ – Pinoké wordt gespeeld.

In de Hoofdklasse Dames ontvangt Bloemendaal dinsdag nummer laatst Victoria. Op ’t Kopje wordt om 19.30 uur afgeslagen. Laren reist morgen af naar de Klapperboom voor de uitwedstrijd bij Kampong. In Utrecht begint Kampong – Laren om 17.00 uur.

Pinoké-coach Jesse Mahieu. Foto: Koen Suyk

In verband met de geldende avondklok en de winterse weersomstandigheden overlegt de KNHB met de betrokken verenigingen over de aanvangstijden. Waar dat kan, worden de wedstrijden zo vroeg mogelijk gespeeld. Spelers uit de Hoofdklasse vallen wat betreft de avondklok onder de uitzonderingsregel en mogen met een geldende werkgeversverklaring plus eigen verklaring ook na 21.00 uur op straat zijn.

Veelbesproken inhaalwedstrijd

Voor donderdag staat de veelbesproken inhaalwedstrijd tussen Tilburg en Kampong op de agenda. Beide teams kwamen afgelopen zondag in actie. Kampong verloor bij koploper Bloemendaal (4-1). Tilburg sloeg een aanval van hekkensluiter Almere van zich af: 3-2.

Strafcornerspecialist Jip Janssen. Foto: Willem Vernes

Kampong en Tilburg staan dit seizoen voor de tweede keer tegenover elkaar op de Oude Warande. Eind september werd het duel ook gespeeld, maar de 2-4 overwinning van Kampong werd door het meespelen van Jip Janssen door de hockeybond ongeldig verklaard. De strafcornerspecialist kreeg in de rust tijdens dat duel een positieve corona-uitslag en had volgens de reglementen van de KNHB in quarantaine moeten zitten.

De onafhankelijke tuchtcommissie van de hockeybond oordeelde dat Kampong naast een geldboete ook drie punten in mindering kreeg. Bovendien moest de wedstrijd bij Tilburg worden overgespeeld. De afslag in Tilburg is aanstaande donderdag om 17.00 uur.


9 Reacties

 1. MIck

  Ik blijf het toch heel gek vinden dat Kampong niet 3 pt in mindering heeft gekregen, de straf als je al over een straf kan praten is de wedstrijd overspelen. Die wedstrijd gaat Kampong natuurlijk gewoon winnen en dan is het hele incident vergeten 🤷‍♂️

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  @MIck: Kampong heeft wel degelijk 3 punten in mindering gekregen EN moet de wedstrijd overspelen.

  1. MIck

   Oké ik kon dit niet in de stand zien

  2. arnoldS

   Dus per saldo komen ze op 0 punten uit, uit die wedstrijd... lekker begraven dit onderwerp. Ben wel benieuwd naar het plan de campagne hoe de rest van de hockeycompetities worden uitgespeeld. Is dat gewoon wachten wachten wachten? Lekker de leden contributie laten betalen en vanaf september weer een nieuw jaar, nieuwe kansen? Wat doet de KNHB terug voor de clubs en dus indirect haar leden? Want als ik me niet vergis betalen de clubs de KNHB om deel te mogen nemen aan hun competitie? Lijkt me fair als de KNHB daar vanaf ziet...

 3. ericst29

  KNHB zal met een plan moeten komen, maar tot op heden blinkt men uit in onbenulligheid en lijkt de staf van het bondskantoor niet ingericht/ toegerust om een professionaliseringsslag te maken, dan wel al die duizenden met name senioren recreanten op de rijdende trein te houden...Treurig.

 4. rustaaagh

  @ericst, Wat had je voor een plan in gedachten en wat zie je aan onbenulligheden en staf dat er niet op is ingericht. Ik zie dit: https://www.knhb.nl/nieuws/samensterker. Overigens: Als alle clubs geld terug vragen van de bond en alle leden van de clubs, dan valt er een heleboel om, vooral aan clubs.

  1. arnoldS

   De KNHB zou juist moeten in staan om clubs te helpen. Uiteindelijk zijn zij een bestuurlijk orgaan en zijn wat dat betreft afhankelijk van de clubs. Zonder clubs geen inkomen. Dus als clubs en dus indirect de leden niet gecompenseerd worden, zal het ledenaantal met stappen achteruit gaan. En dus de KNHB minder binnen krijgen. Laten we eerlijk zijn, de leeftijdscategorie van 12-25 jaar zal letterlijk kunnen zeggen; “van dat geld kan ik ook andere leuke dingen doen”

 5. ericst29

  Live streams waren een drama gisteren, evenals de samenvatting van Bloemendaal-Kampong bij de NOS. Hoeveel maanden voorbereiding heb je nodig om op ` D-day` vol gas te geven en niet wederom een knullige flater te slaan? Leuk dat overzicht van alle activiteiten die door clubs worden ondernomen, maar een behoorlijke toekomstvisie van de KNHB lijkt te ontbreken m.b.t. hoe de sport verder ontwikkeld kan worden, evenals op `het binnenboord houden` van alle hockeyers die al ruim een jaar alleen maar betalen, zonder daar iets voor terug te krijgen.

 6. g-hockeyfan

  Het (wanhopige) plan is om een ​​situatie te bereiken waarin elk team een ​​keer tegen elkaar heeft gespeeld. Op dat moment kan de competitie worden afgesloten (kampioenen en degradatie) als de covid-situatie verslechtert. Daarom plannen ze zo snel mogelijk inhaalwedstrijden in.


Wat vind jij? Praat mee...