Kogel door de kerk: Laurien Leurink naar SCHC

Laurien Leurink speelt vanaf komend seizoen bij de dames van SCHC. De international heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend bij de Bilthovense hoofdklasser. De 23-jarige middenvelder komt over van Laren. Eerder kwam zij uit voor Kampong.

‘Mijn doel is goud halen op de Olympische Spelen in Tokio en SCHC heeft een team waarin ik me verder kan ontwikkelen. Stichtsche speelt de laatste jaren altijd play-offs en ik wil graag een bijdrage leveren aan de volgende stap. Via het Nederlands elftal ken ik een aantal speelsters goed en ook de club is voor mij bekend terrein’, stelt Leurink in het persbericht van de Bilthovense club.

Willem Boot, bestuurslid tophockey SCHC: ‘Laurien is een uitstekende speelster die ondanks dat ze nog jong is, al veel internationale ervaring heeft en een echte winnaar is. Wij zijn blij met haar keuze voor Stichtsche.’

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2018/2019.


2 Reacties

  1. pietersmits

    Begrijpelijk. Pijnlijk voor Laren. Daarmee blijven er helaas maar 3 topploegen in de dames HK over. Jammer voor het niveau van het dameshockey. Misschien kan de bond een rol spelen in een betere verdeling van niveau in de competitie. Wat mij opvalt is dat veel ongeziene getalenteerde speelsters afhaken nog voordat ze 18 zijn. Enerzijds pleidooien om niet jong te selecteren, anderzijds bij de clubs de neiging om maar een klein aantal speelsters kansen te bieden op jonge leeftijd. Vervolgens krijgen anderen geen kansen meer zich te ontwikkelen. Bij de nationale jeugdselecties zie je hetzelfde. Een smalle selectie toch ook samengesteld uit speelsters die jong geselecteerd werden en vervolgens veel kansen krijgen en gekregen hebben. Daarna kunnen ze blijven teren op de gekregen ontwikkelingsvoorsprong en privileges bij de eigen club. Het lijkt mij beter om langer vers bloed toe te laten en meer kinderen op niveau te laten spelen, zodat zowel het niveau in de breedte als in de top kan groeien. Kortom later definitief selecteren en meer oog hebben voor talent (potentie om tot heel hoog niveau te groeien) ipv ontwikkelingsvoorsprong op jonge leeftijd (relatief hoog niveau op bepaalde leeftijd). Meer aandacht voor de districten en minder belang hechten aan nationale jeugdselecties, zou volgens mij het niveau van het hockey ten goede komen.

    1. vostammer

      Goed punt. Er gaat veel kwaliteit verloren doordat de jeugdpyramide al zo spits loopt. Degenen die de nationale jeugdselecties niet halen raken al op achterstand en raken gedemotiveerd omdat ze zien dat zij niet de trainingsmogelijkheden krijgen die dat smalle groepje wel krijgt.


Wat vind jij? Praat mee...