Krekelaar goud waard voor Den Bosch in clash met Amsterdam

Met haar eerste twee goals van het seizoen beet een weergaloze Maartje Krekelaar vrijdagavond van zich af, nadat ze eerder deze week door bondscoach Alyson Annan niet was opgenomen in de selectie voor de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. In de topper tegen Amsterdam was ze goud waard voor haar ploeg Den Bosch, dat verdiend met 3-1 won.

Een pass van Frédérique Matla in de vierde minuut leidde de galavoorstelling van Krekelaar in, die niet alleen met twee goals, maar ook met een assist van zich liet spreken. Het was de beste wedstrijd van Krekelaar dit seizoen, die deze week door Annan als reservespeelster voor de HWL is aangewezen en zich nadrukkelijk naar voren wierp als eventuele vervanger van Kitty van Male. De aanvalster van Amsterdam verliet het veld met tranen in haar ogen en met haar hand ingepakt in verband. Ze moet worden geopereerd en het lijkt onwaarschijnlijk dat zij eind november de HWL kan spelen.

Kitty van Male blesseerde zich aan haar hand en lijkt de HWL te moeten missen. Foto: OrangePictures/Gino van Outheusden

 

Over het talent en de potentie van Krekelaar bestaan geen twijfels. Na het gewonnen EK in Amsterdam, dat ze vanwege een rustperiode moest missen, sloot Krekelaar weer moeiteloos aan bij de trainingsgroep van de Oranje Dames, waar ze afgelopen week na een hevige concurrentiestrijd op haar positie toch weer afviel. In de eerste twee kwarten liet de voormalige aanvoerder van Jong Oranje zien dat zij nog altijd een grote belofte is.

Krekelaar kreeg de bal van Matla in de loop aangespeeld en schoot ‘m de linkerbovenhoek in, langs keepster Zoë van den Barselaar, die de geblesseerde Anne Veenendaal verving. Zeven minuten later denderde Krekelaar in moordend tempo door. Ze dribbelde over de achterlijn en liftte de bal keurig in de verre hoek. Het was de 2-1, nadat Amsterdam via Marijn Veen een voorzet vanaf de linkerflank van dichtbij simpel had binnengetikt.

Na een wervelend begin nam het spektakel na rust af

Het heerlijke, doelpuntrijke eerste kwart vormde een wervelend begin van de clash tussen de twee topteams die dit seizoen allebei in hun eerste acht competitiewedstrijden nog geen enkel puntverlies hadden geleden. Nadat Amsterdam met stootkrachten als Kitty van Male en Charlotte Vega op jacht ging naar de gelijkmaker en Den Bosch berekend achterover leunde, leidde een sluwe steekpass van Krekelaar in de 31ste minuut al de beslissing van de wedstrijd in.

Met haar actie bracht ze Marlies Verbruggen in stelling. Zij schoot tegen keepster Van den Barselaar aan, maar in de rebound sloeg Marloes Keetels raak.

De speelsters van Den Bosch juichen na de 3-1 van Marloes Keetels. Foto: Orange Pictures/Gino van Outheusden

 

Daarmee kwam de galavoorstelling vrijwel meteen ten einde. In het derde en het vierde kwart bloedde de wedstrijd dood, vooral vanwege de onmacht in de afronding bij Amsterdam, bij wie de deze week eveneens bij Oranje afgevallen Maria Verschoor het tij niet kon keren. Eva de Goede veroverde ballen, beging geniale hoogstandjes en slalomde langs drie, vier Bossche speelsters, maar het lukte haar in haar eentje niet om door de ijzersterkte verdediging van het sterrenensemble van Den Bosch te breken.

Als deze vrijdagavond meer heeft aangetoond dan dat Krekelaar niet moet worden afgeschreven, dan is het wel dat Den Bosch nog steeds over meer individuele kwaliteit dan Amsterdam beschikt.

Den Bosch – Amsterdam 3-1 (3-1)
‘4 Maartje Krekelaar 1-0
‘5 Marijn Veen 1-1
’11 Maartje Krekelaar 2-1
’31 Marloes Keetels 3-1


1 Reactie

  1. frank-hagemans

    Inderdaad!


Wat vind jij? Praat mee...