KZ maakt indruk bij voorrondes ABN AMRO Hockey Weekend

Dat is even lekker binnenkomen, zo vlak voor de start van de Hoofdklasse Dames. Promovendus Klein Zwitserland won woensdagavond als enige ploeg allebei de wedstrijden binnen ‘reguliere speeltijd’ (35 minuten) in de voorronde van het ABN AMRO Hockey Weekend. Kampong en HGC verloren allebei twee keer.

Het voorbereidingstoernooi is de laatste test voordat de Hoofdklasse Dames over anderhalve week, op 12 september, alweer van start gaat. De voorrondes werden woensdag op de velden van Amersfoort, AthenA, Leiden en Zwart-Wit afgewerkt.

Poule A

Landskampioen Den Bosch lukte in Poule A niet om de twee wedstrijden binnen ‘reguliere speeltijd’ te winnen. Eerst beet de ploeg van Marieke Dijkstra zich op het complex van Zwart-Wit stuk op Oranje-Rood: 0-0. De Eindhovenaren wonnen na shoot-outs: 1-2.

Bij Den Bosch sloten de meeste internationals (hier: Pien Sanders) weer aan. Foto: Koen Suyk

Ook aan het eind van Den Bosch – Victoria (1-1) moesten shoot-outs voor een beslissing zorgen. Die won Den Bosch wel: 2-1. Bij Den Bosch keerden bijna de meeste internationals weer terug. Alleen Marloes Keetels en Lidewij Welten ontbraken nog. Maartje Krekelaar scoorde namens de Brabanders. Julia Ruyf was voor Victoria trefzeker. Bente van Dijk zorgde voor de 1-0 zege van Victoria op Oranje-Rood.

Den Bosch Oranje-Rood 0-0 / 1-2*
Den Bosch Victoria 1-1 / 2-1*
Oranje-Rood Victoria 0-1

*Shoot-outs

Stand Poule A
1. Victoria
2. Den Bosch
3. Oranje Rood

Poule B

Shoot-outs kwamen er ook te pas na een doelpuntloos gelijkspel tussen Amsterdam en Hurley in poule B. De winnende werd gemaakt door Amsterdam-verdediger Ilse Kappelle. Bij de ploeg van Robert Tigges keerden zo vlak voor de start van de competitie ook weer de internationals terug.

Noor de Baat scoorde de 2-0 voor Amsterdam tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Amsterdam won op het hoofdveld van Amersfoort wel van Kampong. Het werd 2-0 voor de vice-landskampioen. Michelle Fillet scoorde vanaf de strafbalstip, Noor de Baat zette de eindstand al voor rust op het scorebord. Kampong verloor ook van Hurley, waar Brits international Hannah Martin haar debuut maakte. De ploeg van Patrick Bakker won met minimaal verschil: 1-0. Op aangeven van Romée Corver maakte Fleur Loomans de winnende.

Amsterdam Hurley 0-0 / 2-1*
Amsterdam Kampong 2-0
Hurley Kampong 1-0

*Shoot-outs

Stand Poule B
1. Amsterdam
2. Hurley
3. Kampong

Poule C

De supporters op het complex van AthenA kregen ook twee keer shoot-outs te zien. Eerst na Bloemendaal – Pinoké, dat in 1-1 eindigde na goals van Carmel Bosch (Bloemendaal) en Maxime Kerstholt (Pinoké). Na een lange serie wonnen de Steekneuzen de shoot-outs: 5-6.

De ploeg van Daan Sabel speelde twee keer gelijk – en dus twee keer shoot-outs. Foto: David van Haren

Kerstholt scoorde ook in het duel met SCHC (1-1). Namens Stichtsche was Ginella Zerbo trefzeker. De shoot-outs werden gewonnen door Stichtsche. SCHC was in de wedstrijd in poule C daarvoor veel te sterk voor Bloemendaal. De ploeg van Lucas Judge won met 0-3. Zerbo scoorde een veldgoal, Yibbi Jansen een strafcorner en Xan de Waard een strafbal.

Bloemendaal Pinoké 1-1 / 5-6*
Bloemendaal SCHC 0-3
Pinoké SCHC 1-1 / 1-2*

*Shoot-outs

Stand Poule C
1. SCHC
2. Pinoké
3. Bloemendaal

Poule D

Klein Zwitserland maakte met twee zeges indruk op de velden van Leiden. Eerst won de promovendus in Poule D van hdm, vorig seizoen nog halvefinalist in de play-offs. Door een goal van Suzanne de Vries won KZ met 0-1. De ploeg van Jorge Nolte won met diezelfde cijfers van HGC. In die wedstrijd was Lotte van Dongen de matchwinner.

Pien van Nes pusht tegen HGC weer raak voor hdm. Foto: Willem Vernes.

hdm won wel met ruime cijfers van HGC: 3-0. Belén van den Broek, Lily Owsley en Pien van Nes (strafcorner) scoorden voor de ploeg van Ivar Knötschke.

hdm HGC 3-0
hdm Klein Zwitserland 0-1
HGC Klein Zwitersland 0-1

Stand Poule D
1. Klein Zwitersland
2. hdm
3. HGC

Finales

De mannen spelen de voorronde van het ABN AMRO Hockey Weekend op donderdag. De halve finales zijn zaterdag- en de finales zondagochtend op hockeyclub Rotterdam. De eindstrijd bij de vrouwen wordt om 10.30 uur afgewerkt. Bij de mannen wordt vanaf 12.30 uur om de hoofdprijs gestreden.

Hieronder vind je de indeling van zaterdag voor de ploegen uit de Hoofdklasse Dames. Bekijk hier het programma bij de heren.

 

Tijd: Veld: Wedstrijd: Poule-uitslag:
11.00 uur Stadion Amsterdam – SCHC (halve finale) B1 – C1
11.00 uur Veld 2 Victoria – Klein Zwitserland (halve finale) A1 – D1
11.00 uur Veld 3 Kampong – Bloemendaal B3 – C3
15.00 uur Stadion Hurley – Pinoké B2 – C2
15.00 uur Veld 2 Den Bosch – hdm A2 – D2
15.00 uur Veld 3 Oranje-Rood – HGC A3 – D3

 


10 Reacties

 1. jasper1980

  Weet imand wie er 1 is geworden in poul a

  1. llinders

   Neem aan Victoria. Dat team heeft gewonnen van Oranje-Rood.

 2. jasper1980

  Ja maar denbosch wint van Victoria dus weet het niet

 3. valley-in-the-alps

  Dan ontmoeten Victoria en KZ elkaar 3x in ‘n tijdsbestek van 14 dagen … verrassende uitslagen.

 4. Freekie

  Ik was onder de indruk van KZ. Tot ik de poule zag 😅

 5. valley-in-the-alps

  @Freekie ... idd in poule A van Den Bosch en Oranje Rood is Victoria winnaar ... in halve finale tegen KZ ... dus ‘n degradatie kandidaat staat sowieso in de Cup finale zondag 😅 no Olympics advantage?

 6. Badwaiter

  Reguliere HK competitie en een woensdag avond 35 min oefen potje zijn twee hele verschillende dingen. Let maar op als straks de eerste competitie wedstrijden gespeeld zijn, dan weet iedereen weer waar ze staan.

  1. jochenvanwestendorp

   Aangezien de meeste teams weer op volle sterkte zijn, zijn dit zeker geen oefenpotjes. Het feit dat er onverwachte uitslagen tussen zitten, is hopelijk een indicatie van een spannend seizoen.

 7. francakh

  Laten we eerlijk zijn, dit zegt natuurlijk niets, sommige internationals nog weg, veel geëxperimenteer, wellicht geen sterkste opstellingen… Victoria ook aardig van start maar dan gaan we KZ zitten hypen … tja … ik wacht rustig de competitie af …

  1. Badwaiter

   Precies en alle teams waren dus nou net niet beide oefen potjes op volle sterkte.


Wat vind jij? Praat mee...